Blizzard kondigt WoW Classic: Burning Crusade aan

News
dinsdag, 23 februari 2021 om 8:00
wowburningcrusadef1614003216
World of Warcraft Classic was als eerste en al snel volgt de eerste uitbreiding voor de game, Burning Crusade Classic. WoW krijgt nu de Burning Crusade uitbreiding erbij, de allereerste DLC. Het nieuws dat de Classic-variant eraan kwam, lekte al eerder uit en nu is het officieël aangekondigd.
Met Burning Crusade Classic kunnen spelers van World of Warcraft Classic hun nostalgische tocht door de mmog voortzetten. Blizzard bracht in 2019 al de Classic-variant van de game, die is zo enorm populair dat Blizzard nu ook de eerste uitbreiding in zijn oorspronkelijke vorm op de markt brengt. Het origineel van World of Warcraft verscheen in 2004 en de eerste uitbreiding ervan pas in 2007. Sindsdien heeft Blizzard de gameplay van WoW enorm veranderd en dat beviel niet bij elke speler. Voor die spelers is er dan ook de Classic-variant en nu krijgen ze opnieuw de kans om de DLC te beleven.

Progressie kan mee gaan

Tegelijk met de release van Burning Crusade gaat Blizzard Progression en Classic Era servers introduceren. Dit houdt in dat op de Progression server je character verder gaat vanaf Classic naar Burning Crusade en op de Classic Era servers blijft het zoals in het origineel, en kunnen spelers niet naar de gebieden reizen die nieuw zijn toegevoegd met Burning Crusade. Spelers krijgen de keuze per character dat zij bezitten. Alle oude Classic servers worden omgezet naar Progression servers, maar je kunt dus verhuizen naar een Classic Era server, als je er geen voorstander van bent.
Met de Burning Crusade wil Blizzard de raids en dungeons geleidelijk gaan toevoegen. Dit gaat gebeuren in vijf verschillende fases. Bekende raids zoals Tempest Keep en de Black Temple worden in die fases toegevoegd. Blizzard hoopt erop dat ze Burning Crusade dit jaar nog toe kan voegen. Net als WoW Classic wordt het gratis speelbaar voor iedereen met een lopend WoW-account.