The Matrix krijgt een vijfde film in de franchise

News
donderdag, 04 april 2024 om 11:30
the matrix revolutions keanu reeves hugo weavingf1700146708
Het einde van The Matrix franchise is nog niet gekomen. Er wordt namelijk een vijfde film gemaakt voor de sciencefictionreeks, met deze keer een andere regisseur aan het roer.
The Matrix is één van de meest iconische films ooit gemaakt, maar er waren weinig mensen die in 2021 nog een vierde film in de reeks hadden verwacht. De originele trilogie kwam namelijk al ten einde in 2003. En bovendien komt er nu ook nog een vijfde film bij in de reeks, zo meldt Deadline.
Voor de nieuwe film is er alleen wel een groot verschil met de voorgaande vier films. Niet langer wordt de film namelijk geschreven en geregisseerd door één van de Wachowski’s. In plaats daarvan neemt Drew Goddard die rollen op zich, die eerder het script heeft geschreven voor The Martian (en daarvoor genomineerd werd voor een Oscar) en de regie op zich nam van de geprezen horrorfilm Cabin in the Woods.
Het idee voor een vijfde film in de reeks is ook oorspronkelijk van Goddard. Jesse Ehrman van Warner Bros. laat weten dat de schrijver en regisseur met een idee kwam om op ‘een geweldige wijze’ de wereld van The Matrix voor te zetten. De nieuwe film zal daarbij ‘het oude werk van Lana en Lilly eren’ en tegelijkertijd ‘een uniek perspectief bieden’.
Goddard zelf zegt dat The Matrix veel voor hem heeft betekend, zo laat hij weten in een reactie.

“Het is niet overdreven om te zeggen dat The Matrix-films zowel de cinema als mijn leven hebben veranderd. De uitmuntende kunst van Lana en Lilly inspireert me dagelijks en ik ben ontzettend dankbaar voor de kans om verhalen te vertellen in hun wereld.”

- Drew Goddard

Terugkeer van de oude cast?

The Matrix staat naast de Wachowski’s natuurlijk ook synoniem met Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Laurence Fishburne. De acteurs staan bekend om hun rollen in de films. Het is momenteel alleen nog niet duidelijk of de oude cast ook terugkeert in de nieuwe Matrix-film.