5 redenen om naar Ghost of Tsushima op PC uit te kijken

Article
zaterdag, 04 mei 2024 om 13:00
ghosts of tsushimif1593528072
2024 is voor PlayStation Studios een karig jaar qua releases. Tenminste, op de PlayStation 5 is en blijft het voorlopig rustig, maar binnenkort komt wel Ghost of Tsushima op PC uit. Daarvoor wrijven we graag in onze handen. Dit zijn vijf redenen waarom je naar die release uit mag kijken.
Op 14 mei verschijnt Ghost of Tsushima op PC, een kleine vier jaar nadat de game oorspronkelijk op de PlayStation 4 verscheen. Daar was het de officiële zwanenzang voor de PS4, al bleek Sony achteraf nog jarenlang games van eigen stal naar het verouderde platform te brengen. Toch is de heruitgave van de game op PC een moment om naar toe te leven.

1. De beste editie

De eerste reden om te kiezen voor Ghost of Tsushima op PC is het feit dat daar de beste editie van de game uitgebracht wordt. De versie die naar Steam en Epic Games Store komt, is namelijk de Director’s Cut van Ghost of Tsushima en die zit vol met extra’s. Het is de meest complete editie van Ghost of Tsushima, inclusief de onlinemodus Legends en de Iki Island-uitbreiding.
Ghost of Tsushima: Director’s Cut - PS5 Image
Ghost of Tsushima: Director’s Cut - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.
Deze schotelt een compleet nieuwe locatie voor, met eigen verhaallijn, die prima tussen het hoofdverhaal door gespeeld kan worden. De open-world game draait immers om het verkennen van Tsushima en het ervaren van de verhalen die daarbij horen. De verhalen van Iki Island zijn daar een goede aanvulling op.

2. Zo goed draaide de game nog nooit

PC-spelers moeten soms dan wel wat langer wachten op games, maar voor die langere wachttijd worden ze doorgaans beloond met een mooiere ervaring. Dat is voor Ghost of Tsushima niet anders, want er zal geen betere plek zijn waarop je de game in hogere resolutie kunt spelen.
Op PC heb je namelijk een ontgrendelde framerate, terwijl je de grafische opties zelf tot in het kleinste detail kunt aanpassen om de game mooier te laten ogen op je scherm. Dat betekent dat de game in native 4K speelbaar is op PC en, als je PC krachtig genoeg is, je daarnaast ook nog eens met meer dan 60 fps kunt spelen.

3. Tsushima kan niet mooier

Toen Ghost of Tsushima in 2020 uitkwam op de PlayStation 4 werd de game al bejubeld wegens haar pracht en praal. De uitgestrekte open-world van Tsushima spatte dankzij de levendige kleuren van het scherm. Daar komt met de PC-versie nog een stapje bovenop dankzij de nieuwe schermverhoudingen die daarin mogelijk zijn.
Ghost of Tsushima’s PC-versie ondersteund namelijk drie extra schermmodi. Het betreft de ultra-wide-optie (21:9), een super ultra-wide-mogelijkheid (32:9) en de drievoudige monitor-verhouding (48:9). Meer opgezogen raken in de wereld kan haast niet.

4. Nieuwe PlayStation-features op PC

Met de release van Ghost of Tsushima op PC brengt Sony ook een nieuwe feature mee. Er komt namelijk een speciale PlayStation-overlay. Daarmee kun je, als je inlogt met je PlayStation-account, trophies verdienen voor Ghost of Tsushima op je PlayStation-account. Mocht je de game gemist hebben toen deze op PS4 of PS5 verscheen, kun je op deze manier als nog trofeeën verzamelen voor het spel.
Daar blijft het alleen niet bij. Ghost of Tshushima’s multiplayer-modus Legends ondersteunt namelijk crossplay met PS4- en PS5-spelers. Wel is hierbij de voorwaarde dat je met je PSN-account inlogt op de PC-versie van de game. Zo heb je het breedste net van spelers om de multiplayer-modus mee te spelen.

5. Extra Nvidia en AMD-ondersteuning

Tot slot is er nog de mooie extra in de vorm van Nvidia’’s en AMD’s nieuwste technieken. Het gros hiervan is te gebruiken in Ghost of Tsushima’s PC-versie. Zo kun je bijvoorbeeld AMD’s FSR 3 gebruiken voor het opschalen van de resolutie en frame regeneratie via AI. Hierdoor kunnen ook minder krachtige PC’s van hogere framerates en resoluties genieten.
Nvidía’s variant, DLSS 3, wordt doorgaans gezien als de betere van de twee opties doordat deze deep learning gebruikt en daardoor op meer natuurlijke wijze deze processen kan uitvoeren. Ook deze is beschikbaar voor Ghost of Tsushima’s PC-versie, net als Nvidia DLAA (Deep Learning Anti-Aliasing). Deze werkt samen met DLSS om beter de details van de game te waarborgen.

Poll

Populair Nieuws