Met deze films komt Star Wars weer terug naar de bioscoop

Article
zaterdag, 04 mei 2024 om 12:00
Het is dit jaar 5 jaar geleden dat er voor het laatst een nieuwe Star Wars-film in de bioscoop draaide. De franchise timmert flink aan de weg op Disney+, maar er begint ook eindelijk wat tekening in de zaak te komen wat betreft nieuwe films. Deze bioscoopfilms zijn allemaal in ontwikkeling.

The Mandalorian & Grogu

Met The Mandalorian had Disney meteen goud in handen voor Disney+. Met name de eerste twee seizoenen waren enorm geliefd en veel fans zien nog steeds graag de avonturen van Din Djarin en Grogu. Hun eerstvolgende avontuur is op het witte doek.
Het is nog niet eens zo lang geleden dat deze film werd aangekondigd, maar van alle projecten die nu in ontwikkeling zijn, wordt dit waarschijnlijk de eerste die uitkomt. Hij staat momenteel namelijk gepland voor 22 mei 2026 en voor die tijd staat er op dit moment geen andere Star Wars op het programma.
Over het verhaal is niet veel duidelijk. Ook is het de vraag of dit een afsluiter wordt voor The Mandalorian, of dat hij uiteindelijk ook weer terugkomt met een nieuw seizoen op Disney+. Beide opties zijn niet uitgesloten.

Rey-film

Sinds de val van de Jedi-orde zijn er pogingen geweest om iets nieuws op te zetten. Maar zoals we weten uit de sequel-trilogie gaat dat in eerste instantie mis. In een nieuwe film neemt Rey nu de taak op zich om weer iets van de Jedi te maken.
Verder weten we nog niet echt wat het verhaal van deze film is. Het script is ook nog maar pas afgerond en de film is in pre-productie. Daisy Ridley komt terug als Rey en de regie is in handen van Sharmeen Obaid-Chinoy. Haar werk heb je misschien gezien in Ms. Marvel.

Mandoverse-film

Naast The Mandalorian & Grogu is er nog een film die verbonden is aan het zogenaamde Mandoverse. Deze film moet de climax zijn van het doorlopende verhaal dat te zien is in series als The Mandalorian, Ahsoka en Skeleton Crew.
De plot van de film is nog niet bekend, maar in aanloop naar de film zal er nog de nodige tv op Disney+ verschijnen. Vermoedelijk hebben we tegen de tijd dat de film verschijnt dan ook een idee van wat hij zoal moet afronden. De film wordt de eerste live-action bioscoopfilm van Dave Filoni, een sleutelfiguur in Star Wars-animatie en Disney+-series.  

“Dawn of the Jedi”-film

Terwijl Sharmeen Obaid-Chinoy kijkt waar de Jedi heengaan met Rey, vertelt James Mangold het verhaal van waar ze vandaan komen. Zijn film heeft nog geen naam, maar wordt in de volksmond wel Dawn of the Jedi genoemd.
In de film gaan we dingen te zien krijgen als hoe de Force is ontdekt en hoe hij is ontdekt. Het moet een epos worden van Bijbelse proporties. Mangold vergelijkt de film met The Ten Commandments, een film uit 1956 over Mozes. Die film duurt meer dan drie en een half uur, wat waarschijnlijk niet het geval zal zijn voor Mangolds Star Wars.  

Lando

Er was ooit een serie in ontwikkeling rondom Lando. Die zou mogelijk gaan aansluiten op Solo: A Star Wars Story, aangezien Donald Glover wederom Lando zou spelen. Inmiddels heeft Glover veel meer verantwoordelijkheden op zich genomen en wordt de serie een film.
Waar die verder over gaat is niet bekend, maar hij is op dit moment in ontwikkeling. Glover speelt nog steeds de hoofdrol en hij schrijft de film nu ook, samen met zijn broer Stephen.

Rogue Squadron

Er zijn veel Star Wars-films aangekondigd in de afgelopen jaren en maar een klein deel daarvan is daadwerkelijk verschenen. Rogue Squadron leek ook gecanceld. Sterker nog: deze film heeft de twijfelachtige eer om twee keer geannuleerd te zijn.
Maar nu lijkt hij weer in ontwikkeling. Of in ieder geval, schrijver en regisseur Patty Jenkins werkt weer aan een script. Het lijkt mogelijk dat dat is omdat ze door een contract met Lucasfilm verplicht is om een versie van het script te schrijven. Of daar vervolgens een film van wordt gemaakt en of die onder leiding staat van Jenkins is nog even de vraag.

Films van Taika Waititi, Shawn Levy en Rian Johnson

Als laatste is er nog een aantal films van bekend regisseurs, waar verder bijna niets over bekend is. Taika Waititi en Shawn Levy maken bijvoorbeeld Star Wars-films. Maar van Waititi’s project is eigenlijk alleen bekend dat het er komt en dat het enigszins los staat van eerdere films. Shawn Levy komt ook met een film, maar begint daar pas serieus aan nadat Deadpool 3 en Stranger Things 5 af zijn.
Dan is er nog de trilogie van Rian Johnson, die al jaren geleden werd aangekondigd, voordat The Last Jedi überhaupt uit was. Fans vragen zich al jaren af of deze trilogie stilletjes is gecanceld. Volgens Lucasfilm-baas is dat niet het geval en wil Johnson deze films nog steeds graag maken, maar heeft hij het momenteel erg druk. Er wordt op dit moment niet actief aan gewerkt.

Populair Nieuws