The Last of Us showrunners reageren op grote klacht

News
dinsdag, 14 maart 2023 om 12:30
tlou ep3 03 63de4d906161df1675513322
The Last of Us is net klaar met seizoen 1 en wordt door velen gezien als de beste serie gebaseerd op een game ooit. Toch hebben sommige fans van de game een klacht over de serie. Daar delen de showrunners nu hun gedachten over.
Hoewel HBO’s versie van The Last of Us vrij trouw is aan de game, is er één aspect van de game dat maar weinig terug te vinden is in de serie: de actie. Veel kijkers vonden dat het er iets te rustig aan toe ging in seizoen 1 van de serie. Maar volgens de showrunners heeft dat alles te maken met het verschil tussen games en tv.
Craig Mazin geeft tegenover Variety aan dat de serie zich erg bezig wilde houden met relaties, wat betekende dat momenten van actie allemaal een zekere significantie moesten hebben. Er was veel actie in de game die in de serie niet gerechtvaardigd was. Ook vreesde Mazin dat de actie te repetitief zou worden omdat de kijker er geen actief deel van is, zoals in de game wel het geval is.'
Neil Druckmann geeft ook aan dat er in de game veel meer actie zit dan wenselijk was voor de serie. Als een actie-scène vooral spektakel leverde en niet zoveel deed voor de persoonlijke ontwikkeling van personages, dan werd hij geschrapt. Toch laten zowel Mazin als Druckmann weten dat er veel meer Infected zullen zijn in seizoen 2 van de serie.

Wanneer komt The Last of Us seizoen 2?

Seizoen 2 van The Last of Us werd al snel na het begin van seizoen 1 aangekondigd. Nu het verhaal van The Last of Us Part 1 verteld is, gaat de serie verder met The Last of Us Part 2, waar vrijwel zeker meerdere seizoenen voor nodig zijn. Wanneer seizoen 2 verschijnt is niet bekend, maar de opnames beginnen mogelijk dit jaar al.

Populair Nieuws