House of the Dragon de grootste HBO première ooit

News
dinsdag, 23 augustus 2022 om 10:00
2021 05 06 house of the dragon sea snake velaryonf1657800402
Een Game of Thrones prequel kan bijna niet anders dan veel kijkers trekken. Dat blijkt nu dubbel en dwars bevestigd door de kijkcijfers van de première van House of the Dragon. De eerste aflevering heeft meer kijkers getrokken dan elke andere première in de geschiedenis van HBO.
WarnerMedia heeft bekendgemaakt dat er zondagavond in de VS zeker 9,986 miljoen mensen naar House of the Dragon hebben gekeken. Dat is het grootste publiek dat een gloednieuwe HBO Original ooit heeft getrokken. Ook op HBO Max, in veel landen de enige officiële manier om de serie te kijken, deed de serie het goed.
De enorme kijkcijfers voor de première van House of the Dragon zijn veelbelovend voor de totale kijkcijfers. HBO geeft aan dat de kijkers op zondag avond meestal maar tussen de 20 en 40 procent van het totale publiek vertegenwoordigen. HBO-topman Casey Bloys geeft aan blij te zijn met de positieve ontvangst van de serie en kijkt er naar uit om de rest van de serie met het publiek te delen.
De enorme kijkcijfers hadden nog veel groter kunnen zijn. Veel kijkers hadden namelijk problemen met HBO Max toen ze de serie probeerden te kijken. Het probleem leek verbonden met het gebruik van Amazon Fire-producten om te streamen.

House of the Dragon was gok voor HBO

Het lijkt vanzelfsprekend dat een spin-off van Game of Thrones het goed doet, maar voor HBO was het dat zeker niet. Intern waren er veel twijfels of Game of Thrones-spinoffs een goede zet waren: HBO had nog nooit en spin-off gemaakt. Uiteindelijk lijkt de keuze om de spinoff the maken de juiste te zijn geweest.