‘Gevierd regisseur begint aan laatste film’

News
woensdag, 15 maart 2023 om 11:00
Het ziet ernaar uit dat Tarantino">Quentin Tarantino is begonnen aan een nieuwe film. De gevierde regisseur zoekt naar een studio die de film wil uitgeven. Het ziet er naar uit dat het Tarantino’s laatste film wordt.
Volgens The Hollywood Reporter is Quentin Tarantino op zoek naar een studio om zijn nieuwste film uit te geven. Hij zoekt daarbij naar een deal die vergelijkbaar is met de deal die hij had met Sony voor Once Upon a Time in Hollywood, waarbij het copyright van de film naar verloop van tijd in handen komt van Tarantino zelf. Sony zou ook nu een goede kandidaat zijn om de nieuwe film uit te brengen.
Naar verluidt heet de film The Movie Critic en wil Tarantino dit najaar nog beginnen met de opnames. Het is niet bekend waar de film over gaat, maar het zou kunnen dat hij draait om Pauline Kael, een filmcriticus waar Tarantino veel respect voor heeft. De nieuwe film wordt Tarantino’s tiende (als je de twee Kill Bill films als één project ziet) en zou dus volgens eerdere uitspraken van de regisseur de laatste Tarantino-film moeten zijn.

Waarom maakt Quentin Tarantino maar tien films?

Tarantino heeft lang volgehouden dat hij niet meer dan tien films zou maken, of op zijn zestigste zou stoppen. Naar eigen zeggen is dat omdat regisseurs na verloop van tijd alleen maar slechter worden. Hij wil niet dat zijn oeuvre wordt afgesloten met een film waarbij kijkers denken dat de regisseur nog twintig jaar in het verleden leeft.
Overigens ziet het er naar uit dat Tarantino nog wel even blijft werken na zijn tiende film. Hij heeft eerder namelijk aangegeven een korte tv-serie te gaan maken. Waar die over moet gaan en of hij al enigszins van de grond komt is onbekend.