The Last of Us seizoen 2 ligt stil door staking

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 10:00
pedro pascal bella ramseyf1673952361
Verschillende films en series gaan de komende tijd waarschijnlijk flinke vertraging oplopen. Er wordt namelijk gestaakt door schrijvers in Hollywood. Even leek The Last of Us waar mogelijk nog door te gaan, maar nu ligt ook die productie helemaal stil.
Kort na het begin van de staking van het Writers Guild of America (WGA) kwam naar buiten dat House of the Dragon gewoon door kon. The Last of Us, een andere HBO-hit, heeft minder geluk. Voor het tweede seizoen van de serie zijn er nog geen scripts en nu is zelfs het castingproces stilgelegd, zo meldt Variety.
Het is geen grote verrassing dat The Last of Us vertraging oploopt. Showrunner Craig Mazin heeft het werk neergelegd, zoals de WGA verlangt en is ook gesignaleerd bij de zogenaamde picket line, waar stakende schrijvers demonstreren. Ook Neil Druckmann is niet actief bezig met de serie.

The Last of Us probeerde cast te vinden zonder scripts

Ondanks dat de productie nu stil ligt wordt beweerd dat er nog geprobeerd werd om de cast rond te krijgen zonder scripts. Kandidaten zouden gevraagd zijn dialogen uit de game The Last of Us Part II te lezen. Het was de bedoeling om in 2024 te gaan filmen, maar als de staking nog lang duurt zal dat steeds lastiger worden.
The Last of Us is zeker niet de enige populaire serie die last heeft van de staking. Ook de Star Wars serie Andor is bijvoorbeeld stilgelegd en Stranger Things 5 staat ook op pauze. Leden van de WGA staken voor een betere CAO en willen meer zekerheid dat studio’s ze niet gaan proberen te vervangen door kunstmatige intelligentie.