Tiener verkoopt F1-kaart Lewis Hamilton voor bijna 1 miljoen dollar

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 9:30
lewis hamilton gp saoedi arabie 2023f1679386699
Het is geen geheim dat kaarten van collectible card games veel geld waard kunnen zijn. Maar een F1-kaart van Lewis Hamilton is wel heel veel waard, namelijk bijna 1 miljoen dollar!
Regelmatig komen in het nieuws kaarten van Magic The Gathering en Pokémon Trading Card Game voorbij die voor tienduizenden of soms wel honderdduizenden dollars verkocht worden. Met name de enorm zeldzame kaart Black Lotus uit Magic The Gathering is een beruchte kaart wat dat betreft, terwijl die in bijna geen enkel format van het spel gespeeld kan worden.
Maar er is nu ook een andere collectible card game waar je je ogen op moet houden, namelijk de Formula 1-kaarten van Topps. Een tiener uit Quebec heeft namelijk een kaart van Lewis Hamilton verkocht voor maar liefst 900.000 dollar! Dat is te zien in de Netflix-serie King of Collectibles: The Goldin Touch, waarin de verkoop gevolgd wordt.

Waarom is de kaart zoveel waard?

Dat de kaart van Lewis Hamilton zoveel waard is, betekent niet meteen dat je alle kaarten van de zevenvoudig wereldkampioen voor een enorm hoog bedrag kan verkopen. Het ging namelijk om een zeer speciale en zeldzame kaart.
Ten eerste komt de kaart namelijk uit de editie van 2020, wat de eerste keer was dat Topps een reeks aan Formule 1-kaarten printte. Omdat succes geen zekerheid was op dat moment, was de oplage erg laag.
Daar komt ook nog eens bij kijken dat de kaart een 1/1-exemplaar is, wat betekent dat er maar één kaart van is geprint. Tel daar ook bij op dat Lewis Hamilton zelf de kaart heeft gesigneerd en dan is het wel duidelijk waarom een verzamelaar er 900.000 dollar voor heeft neergelegd.