'E3-vervanger' Summer Game Fest kondigt stampvolle show aan

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 10:30
summer game festf1683876251
De E3 gaat dit jaar niet door, maar dat betekent niet dat we in juni geen aankondigingen krijgen. Geoff Keighley organiseert namelijk weer Summer Game Fest met deze keer een stampvolle show.
De organisatie achter de E3 heeft besloten om de legendarische beurs te annuleren, vanwege een gebrek aan aanwezigen. Veel uitgevers en ontwikkelaars hebben besloten om hun eigen evenementen te organiseren, zoals de grote drie dat nu al langer doen.
Toch heeft Summer Game Fest het voor elkaar gekregen om enorm veel uitgevers te strikken voor haar grote show op 8 juni. Geoff Keighley, de drijvende kracht achter het evenement, heeft namelijk via Twitter bekendgemaakt welke namen er allemaal meedoen aan Summer Game Fest 2023. Meer dan veertig grote uitgevers gaan content tonen tijdens de stampvolle show.

Opvallende namen op Summer Game Fest

Onder de uitgevers zitten een aantal bedrijven die niet veel hadden verwacht. Zo doet Microsoft mee aan Summer Game Fest. Dat is opvallend, omdat de uitgever ook een Xbox Game Showcase heeft gepland op 11 juni - slechts drie dagen na Summer Game Fest.
Datzelfde geldt voor Sony. Hoewel het bedrijf nog niet heeft aangekondigd om met een nieuwe PlayStation Showcase te komen, gaan er al lange tijd geruchten dat er een presentatie gepland staat voor begin juni. Dat evenement zou slechts een paar dagen voor Summer Game Fest plaatsvinden.
De aanmeldingen zijn voornamelijk opmerkelijk omdat Microsoft en Sony eerder hebben afgeslagen om hun games te tonen op E3. Ze zouden namelijk met hun eigen shows komen. Maar Keighley heeft de uitgevers toch weten te overtuigen om mee te doen aan Summer Game Fest.