House of the Dragon heeft geen last van grote staking

News
woensdag, 03 mei 2023 om 11:30
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
Om een goede serie te maken heb je doorgaans goede schrijvers nodig. Maar Hollywood lijkt dat maar moeilijk te kunnen geloven, want voor de tweede keer in ongeveer 15 jaar ziet het Writers Guild of America zich genoodzaakt te staken. Dat kan grote gevolgen hebben voor films en series, maar fans van House of the Dragon hoeven zich nog geen zorgen te maken.
Er is een grote staking begonnen in Hollywood. Nadat onderhandelingen tussen de Alliance of Motion Picture and Television Producers en de Writers Guild of America (WGA) over een nieuwe CAO voor schrijvers zijn stukgelopen, leggen schrijvers het werk neer. De WGA was unaniem voor een staking.
Het is niet de eerste keer dat de WGA staakt: in 2007 en 2008 was er ook een honderd dagen durende staking in Hollywood. Die had grote gevolgen voor veel films en series in de vorm van opvallend korte seizoenen en producties die met onafgemaakte scripts begonnen met filmen. Voor sommige series leverde dat zulke slechte seizoenen op dat ze na afloop van de staking niet meer te redden waren.
De huidige staking kan dus slecht nieuws zijn voor iedereen die op dit moment wacht op een nieuw seizoen van een serie, maar voor House of the Dragon zijn er voorlopig geen problemen, meldt Variety. De productie gaat gewoon door, omdat de scripts op tijd afgemaakt konden worden voordat de staking begon. Fans van de serie hoeven zich dus niet al teveel zorgen te maken om lang uitstel of een enorme daling in kwaliteit.

Waarom staken de schrijvers in Hollywood?

De huidige staking onder schrijvers heeft deels te maken met de compensatie van schrijvers, maar daar blijft het niet bij. De industrie is in de afgelopen jaren enorm veranderd, mede door streaming en schrijvers willen meer zekerheden in dit nieuwe tv-landschap. De WGA eiste bovendien dat schrijvers beschermd worden tegen vervanging door kunstmatige intelligentie, iets waar verschillende studio’s in Hollywood geen goede beloftes over wilden doen.

Populair Nieuws