The Last of Us Part 1 werkt eindelijk op Steam Deck

News
woensdag, 14 juni 2023 om 14:30
the last of us part 1f1672329827
Eerder dit jaar verscheen The Last of Us Part 1 voor Steam Deck. Voor nieuwe fans die via de HBO-serie kennis hadden gemaakt met de franchise had dat een mooi moment moeten zijn om in de game te duiken, maar helaas verkeerde de game niet in al te beste staat. Nu wordt hij aanzienlijk verbeterd.
De PC-port van The Last of Us Part 1 stelde veel mensen teleur. Hoewel de game door de vele bugs af en toe hilarische beelden opleverde, was dat natuurlijk niet wenselijk in de game. Bovendien was het voor veel mensen maar de vraag of ze mee konden genieten van de hilariteit, want de game was bijzonder goed in crashen.
Maar een nieuwe patch voor de game moet daar verandering in brengen. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft versie 1.1 van de game uitgebracht en zorgt daarmee dat de game als het goed is veel minder crasht. Ook verschillende andere bugs en glitches zijn opgelost.

The Last of Us Part 1 eindelijk Steam Deck Verified

Voor lancering was beloofd dat The Last of Us Part 1 goed zou draaien op Steam Deck. In de praktijk viel dat alleen erg tegen en de game mocht het Steam Deck Verified label dan ook niet dragen. Met de nieuwe patch is ook dat aangepakt: als het goed is kun je de game nu naar behoren spelen op Valve’s draagbare PC.
De release van deze patch betekent niet dat Naughty Dog nu helemaal klaar is met de PC versie van The Last of Us Part 1. Samen met support-studio Iron Galaxy wordt er nog druk aan de game gewerkt. In de toekomst kunnen spelers dan ook nog meer patches verwachten, aangezien er nog altijd problemen zijn waar Naughty Dog van op de hoogte is en actief aan werkt.

Populair Nieuws