Verkoopcijfers The Last of Us op PC vallen vies tegen

News
woensdag, 24 mei 2023 om 12:00
the last of us part 1 infectedf1681036339
Eerder dit jaar kwam The Last of Us Part 1 eindelijk uit op PC, maar de game had veel problemen. Dat is nu ook terug te zien in de verkoopcijfers, want die vallen vies tegen in vergelijking met andere releases.
In 2020 is Sony begonnen met het brengen van PlayStation exclusives naar PC, met Horizon Zero Dawn als eerste test. Die tactiek is tot nu toe zeer succesvol geweest, mede omdat de ports vrijwel elke keer van hoge kwaliteit zijn.
Dat laatste kan helaas niet gezegd worden van The Last of Us Part 1. De PC-versie kampte namelijk vanaf het eerste moment met veel problemen. Van een sterk schommelende framerate tot aan bizarre bugs, zoals personages die middenin een cutscene ineens nat worden.
Naughty Dog en Iron Galaxy hebben sinds release al veel updates en hotfixes uitgebracht, inclusief een patch van maar liefst 25GB. Dat heeft alleen nog niet het nodige effect gehad op de verkoopcijfers. Ondanks de populariteit van de game en het succes van de HBO-serie, zijn er 368.000 exemplaren van The Last of Us Part 1 op PC verkocht. Dat heeft Sony bekendgemaakt in een presentatie. De originele versie op de PlayStation 3 is maar liefst zeven miljoen keer verkocht.

Andere port wel succesvol

Natuurlijk is het nogal lastig om een port te vergelijken met de originele release vele jaren eerder. Maar ook in vergelijking met een andere PlayStation-port naar PC vallen de verkoopcijfers van The Last of Us Part 1 tegen.
In de presentatie van Sony worden namelijk ook de verkoopcijfers van de PC-port van Marvel’s Spider-Man Remastered bekendgemaakt, die in augustus 2022 werd gelanceerd. Die game is maar liefst 1,5 miljoen keer verkocht en heeft 52 miljoen dollar in het laatje gebracht voor Sony. Een duidelijk signaal aan Sony dat een goede port zorgt voor veel verkopen en een slechte port wordt afgestraft.