The Last of Us Part 1 werkt ook op Steam Deck

News
maandag, 12 december 2022 om 14:00
the last of us part 1 remakef1672920524
The Last of Us Part 1 kreeg onlangs een releasedatum voor PC. Dat was goed nieuws voor PC-gamers, maar spelers hadden nog wel een belangrijke vraag: draait de game ook op Steam Deck? Het antwoord is gelukkig een volmondig ja.
Hoewel The Last of Us Part 1 nu een releasedatum heeft voor PC, is er nog veel informatie die ontbreekt. Zo zijn de systeemeisen nog niet bekend en zijn er nog geen exclusieve PC-features aangekondigd. Ook details over Steam Deck compatibiliteit ontbraken nog.
Maar over dat laatste heeft Neil Druckmann, de regisseur van de game, nu duidelijkheid gegeven. Een fan vroeg zich of de game het pre-orderen waard zou zijn zonder bevestiging dat hij goed zou draaien op Steam Deck. Druckmann antwoordde hoogstpersoonlijk dat “Joel en Ellie de Steam Deck zullen sieren”.
Dat is op zich geen grote verrassing. Eerdere PC-ports van PlayStation-games draaien ook prima op Steam Deck. Maar voor de stapels nieuwe PC-gamers die eigenlijk alleen een Steam Deck hebben zal het prettig zijn om bevestiging te hebben.

Is The Last of Us Part 1 Steam Deck Verified?

Druckmann geeft niet aan wat voor status The Last of Us Part 1 precies zal hebben. In het ideale geval is een game Steam Deck Verified, wat betekent dat de game precies draait zoals de ontwikkelaar hem had bedoeld. De meeste PlayStation games hebben die status, dus het lijkt een redelijke verwachting voor The Last of Us.