The Last of Us Part 1 moet spelers op Steam Deck teleurstellen

News
dinsdag, 04 april 2023 om 15:30
steam deck leftf1657875925
Een game naar een nieuw platform brengen is niet altijd makkelijk. Toch had niemand zien aankomen dat de PC-port van The Last of Us slecht zou zijn. Hoewel er aan de nodige updates gewerkt wordt, heeft Naughty Dog slecht nieuws voor spelers op Steam Deck.
Wie The Last of Us graag wilde spelen op Steam Deck had alle reden om te denken dat dat zou kunnen. Er was een PC-port van de game onderweg en The Last of Us-bendenker Neil Druckmann verzekerde fans ervan dat de game speelbaar zou zijn op Valve's handheld PC. Maar de PC-port valt tegen en op Steam Deck is de ervaring niet beter.'
Naughty Dog laat nu weten dat het nog steeds de bedoeling is dat de game uiteindelijk speelbaar is op Steam Deck. Maar daarvoor is voorlopig geduld nodig. De studio geeft fixes en patches prioriteit boven verificatie voor de handheld.
Je kunt The Last of Us Part 1 momenteel wel draaiende krijgen op de draagbare PC. Daarvoor moet je alleen flink sleutelen aan de instellingen. Vervolgens is er nog steeds de mogelijkheid dat de game crasht of zelfs niet opstart. Bij games die Steam Deck Verified zijn heb je daar als het goed is geen last van, maar het behalen van die status heeft voorlopig dus geen haast.

Waarom moet The Last of Us Part 1 Steam Deck Verified zijn?

Naarmate de game op gewone PC’s beter draait zal dat waarschijnlijk ook het geval zijn op Steam Deck. Toch is de Steam Deck Verified-status van belang. De handheld PC draait van zichzelf namelijk niet op Windows en moet Windows-games dus als het ware ‘vertalen’ naar iets dat werkt op SteamOS. De Verified-status bewijst dat de game precies werkt zoals hij op gewone PC’s hoort te draaien.