The Last of Us Online was “leuker dan elke andere multiplayer game”

News
maandag, 18 december 2023 om 11:00
the last of us part ii remasteredf1700468738
De afgelopen jaren is Naughty Dog bezig geweest met een multiplayer-game in de wereld van The Last of Us. Onlangs is alleen besloten om die game te schrappen. Dat is een groot gemis, als we ontwikkelaars van de game mogen geloven.
The Last of Us Online gaat er niet meer komen. Naughty Dog liet vorige week weten dat de game, waar nu al jaren over gesproken wordt, te veel eiste van het bedrijf. De game zou ten koste zijn gegaan van single-player games, die Naughty Dog liever blijft maken.
De game lijkt dan ook niet gecanceld omdat hij niet goed van de grond kwam. Sterker nog: meerdere ontwikkelaars waren juist erg blij met hoe de game eruitzag. Technical designer Nathaniel Ferguson noemt de game bijvoorbeeld een “highlight van zijn carrière”. Game designer Karl Morley ging nog een stapje verder.
Hij zegt dat hij meer plezier heeft beleefd aan The Last of Us Online dan aan elke multiplayer game die hij daarvoor én sindsdien heeft gespeeld. Dat is natuurlijk geen onpartijdige lof, maar het lijkt dat de game zeker niet slecht was. Fans zullen er in ieder geval niet meer achter komen hoe goed de Last of Us Multiplayer-game was.

Naughty Dog gaat verder met ambitieuze single-player games

Het goede nieuws is natuurlijk dat Naughty Dog zich weer volop op nieuwe single-player games kan storten. Het is niet bekend wat voor games er precies in ontwikkeling zijn, maar het zijn er meerdere en Naughty Dog noemt ze ambitieus. Er gaan geruchten dat The Last of Us Part 3 in ontwikkeling is.