Naughty Dog maakt meer “ambitieuze” PS5 single-player games

News
vrijdag, 15 december 2023 om 10:00
the last of us part 1f1672329827
Naughty Dog gaat niet verder met The Last of Us Online, zo heeft het laten weten. Maar er is ook goed nieuws voor PS5-spelers. De studio heeft meerdere single-player games in ontwikkeling.
Hoewel Naughty Dog multiplayer niet vreemd is, is de studio vooral geliefd om zijn single-player avonturen als The Last of Us en Uncharted. Voor PS5 heeft de studio nog geen compleet nieuwe titels gelevers, maar Naughty Dog laat nu weten dat het meerdere “ambitieuze” single-player titels in ontwikkeling heeft. Wat dat voor games zijn, laat de studio nu nog niet weten, maar er wordt meer gedeeld wanneer Naughty Dog daar klaar voor is.
Deze single-player games zijn overigens de reden dat The Last of Us Online is geannuleerd. Om deze live-service game jarenlang te ondersteunen was zoveel werk nodig geweest, dat het een negatieve invloed had gehad op het maken van single-player games. Wat de studio geleerd heeft van het werk aan The Last of Us Online wordt gebruikt voor de nieuwe single-player games.

Komt Naughty Dog met The Last of Us Part 3?

Hoewel Naughty Dog nog niets loslaat over wat voor games er nu gemaakt worden, gaan er wel de nodige geruchten. Zo werd eerder dit jaar gemeld dat performance capture opnames voor The Last of Us Part 3 voor dit jaar gepland stonden. The Last of Us-bedenker Neil Druckmann wilde eerder niet zeggen of de studio daadwerkelijk aan een derde The Last of Us-game werkte.
Het zou niet onlogisch zijn als er inderdaad een nieuwe The Last of Us komt. De game geniet een hernieuwde populariteit dankzij de tv-serie van HBO. Daarvan is overigens wel bekend dat hij terugkomt: seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Je kunt je daarop voorbereiden met de PS5 remaster van The Last of Us Part 2.