One Piece krijgt een remake van Netflix, terwijl de serie nog loopt

News
maandag, 18 december 2023 om 10:30
one piece stampede st 7 jpg sd lowf1609841954
One Piece is één van de bekendste anime series, die al loopt sinds 1999. Maar hoewel de serie nog loopt, werkt Netflix nu aan een remake van de show.
Samen met Naruto en Bleach wordt One Piece gezien als één van de ‘Big Three’ van anime, vanwege de grote mate van populariteit over de hele wereld en de lengte van de show. Dat laatste geldt helemaal voor One Piece, omdat de serie ondertussen al 1000 afleveringen is gepasseerd en nog steeds niet klaar is. Ook de manga van maker Eiichiro Oda, waar de serie op is gebaseerd, is nog niet ten einde.
One Piece heeft recent bovendien een flinke boost in populariteit gekregen, door de live-action serie op Netflix. Het is de eerste live-action serie van een anime op de streamingdienst die echt succesvol is en de show is meteen een hit. Netflix heeft zelfs al snel groen licht gegeven voor een tweede seizoen.
Daar houdt het bovendien niet bij op als het aankomt op One Piece op Netflix. Het bedrijf heeft namelijk een remake aangekondigd van de anime serie, door middel van een video. Ter ere van het 25-jarige jubileum wordt de anime helemaal vernieuwd, ondanks dat de originele show nog steeds loopt.

Nieuwe animatiestudio voor One Piece

Voor het project heeft Netflix de hulp ingeroepen van WIT Studio, dat eerder verantwoordelijk was voor Attack on Titan. Die anime wordt geprezen om de gelikte beelden en actievolle scènes. Dezelfde behandeling voor One Piece moet de show naar een hoger niveau tillen.
Het is onduidelijk of het tempo van de serie ook omhoog wordt geschroefd. Fans zijn zelf al een tijdje bezig met het One Pace-project, waarbij onnodige stukken eruit worden geknipt, om de lange serie wat beter behapbaar te maken voor nieuwe kijkers.