The Last of Us multiplayer project is 'meest ambitieuze game' tot nu toe

News
maandag, 16 januari 2023 om 19:00
the last of us multiplayer game concept artf1672849963
Naughty Dog heeft al een aantal grote projecten achter de rug, maar daar gaat de studio nu nog eens overheen. Volgens Neil Druckmann wordt The Last of Us multiplayer namelijk de meest ambitieuze game die Naughty Dog ooit heeft gemaakt.
We kunnen sinds vandaag genieten van The Last of Us serie op HBO Max, maar Naughty Dog is natuurlijk ook bezig met een nieuwe game in de franchise. Deze keer gaat het niet om een singleplayer avontuur met Ellie en Joel, maar om een multiplayer project. Initieel zou het eigenlijk gaan om een multiplayer modus voor The Last of Us Part 2, maar dat is nu een grootse standalone game geworden.
Volgens Neil Druckmann kan het met recht een grootste game genoemd worden. De co-president van Naughty Dog zegt namelijk in een interview met ComicBook dat The Last of Us multiplayer de grenzen verlegd van de studio.

“We werken al een lange tijd aan het The Last of Us multiplayer project, al voordat The Last of Us Part 2 uitgebracht werd. Dat is de meest ambitieuze game die we ooit hebben gemaakt. We breiden de wereld zelfs nog verder uit, we vertellen een verhaal, maar in een multiplayer wereld. Maar ik zal er nog niet teveel over verklappen.”

Radiostilte bij Naughty Dog

Dat Druckmann niet teveel verklapt, dat neemt hij erg serieus. Er is namelijk nog bijna niks bekend over het multiplayer project van The Last of Us, maar later dit jaar zal de topman van de studio eindelijk meer informatie gaan delen.
Bij Naughty Dog is er ook nog een andere game in ontwikkeling, maar daar is al helemaal niks bekend over. Dat is volgens Druckmann bewust, want op deze manier wil de studio crunch voor de werknemers voorkomen.

Populair Nieuws