The Elder Scrolls 6 wordt toch echt Xbox exclusive

News
dinsdag, 19 september 2023 om 12:30
elder scrolls 6f1600771030
Bethesda is nu een tijdje eigendom van Xbox, met als gevolg dat nieuwe games waarschijnlijk Xbox Exclusive worden. Dat was alleen nog een beetje onzeker wat betreft Elder Scrolls 6">The Elder Scrolls 6. Nu blijkt uit nieuwe documenten dat de game momenteel toch echt als exclusive gepland staan.
Xbox gebruikt Bethesda om de first-party line-up van Xbox te versterken. Dat betekent dat de meeste nieuwe games van Bethesda en andere ZeniMax studio’s Xbox-exclusives zijn, vaak tot ongenoegen van PlayStation-fans. Maar over sommige games wilde Xbox nooit duidelijkheid geven.
Pas geleden zei Xbox-baas Phil Spencer gaf Phil Spencer bijvoorbeeld nog een vaag antwoord op de vraag of The Elder Scrolls 6 een exclusive zou worden. Hij gaf aan dat platforms van nieuwe Bethesda-games per geval bekeken zouden worden. Maar in een nieuw uitgegeven document uit de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC blijkt nu dat de nieuwe Elder Scrolls als Xbox exclusive wordt gezien (via The Verge).

Elder Scrolls 6 release nog ver weg

Het is in principe mogelijk dat Microsoft nog van gedachten verandert over de exclusiviteit van The Elder Scrolls 6. De game laat namelijk nog een paar jaar op zich wachten. Het document geeft de schatting “2026 of later”, wat overeenkomt met een schatting die een advocaat van Microsoft tijdens de rechtszaak heeft gegeven.
In die tijd kan er van alles veranderen. We hoeven pas over een paar jaar weer nieuws te verwachten over de nieuwe Elder Scrolls, dus wat we tegen die tijd horen zal wat meer leidend zijn. Maar voor nu hoeven PlayStation-spelers niet te hopen dat ze de opvolger van Skyrim op hun voorkeursplatform kunnen spelen.