Is Louis van Gaal de ideale bondscoach voor Duitsland?

News
dinsdag, 19 september 2023 om 12:00
De interesse vanuit de Duitse voetbalbond voor Louis van Gaal houdt de gemoederen bezig. Nu heeft international Michael Ballack in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach geadviseerd bij de Duitse voetbalbond om gauw contact op te nemen met Louis van Gaal. Ballack geeft aan dat ze moeten streven naar de beste optie en beschouwt Van Gaal als een uitstekende trainer, ondanks zijn soms veeleisende en vooral dwarse persoonlijkheid.
Ballack, die 98 keer voor Duitsland uitkwam, gelooft dat de nationale ploeg een andere aanpak nodig heeft dan onder voormalig bondscoaches Joachim Löw en Flick. Hij prijst Van Gaal als een coach met respect en een schat aan ervaring. Het enige mogelijke struikelblok lijkt te zijn dat Van Gaal geen Duits paspoort heeft. Louis van Gaal was eerder de trainer van Bayern München.

Tegenvallende resultaten

De Duitse voetbalbond heeft onlangs Hansi Flick ontslagen vanwege teleurstellende resultaten in oefenwedstrijden, terwijl Duitsland als gastland voor het komende EK geen kwalificatiewedstrijden hoeft te spelen. De druppel was de 1-4 nederlaag tegen het veel minder hoog geklasseerde Japan. Rudi Völler leidt momenteel de ploeg interim en behaalde zelfs een overwinning op Frankrijk (2-1).

Toekomst

Eerder hebben oud-internationals van het Duitse nationale elftal Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm ook benoemd dat in hun opinie Louis van Gaal absolute topkandidaat is voor de plek als Duitse bondscoach. Hoewel Van Gaal vorig jaar met Nederland in de kwartfinales van het WK werd uitgeschakeld en destijds daarna absoluut meende definitief te stoppen, sluit hij een terugkeer in de voetbalwereld niet uit.
De Duitse voetbalbond streeft ernaar om tegen de Verenigde Staten en Mexico in oktober een nieuwe bondscoach te hebben. Voorzitter Bernd Neuendorf heeft niet onthuld welke kandidaten in overweging zijn, maar Rudi Völler speelt een leidende rol in de gesprekken met mogelijke kandidaten, waarvan Julian Nagelsmann en Stefan Kuntz naar verluidt ook deel uitmaken.

Populair Nieuws