Elder Scrolls 6 release is erg snel volgens Microsoft advocaat

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 14:00
elder scrolls vi landscapef1583313378
De Amerikaanse FTC en Microsoft worden momenteel in de rechtszaal gehoord over de overname van Activision Blizzard. Dat heeft al aardig wat interessante dingen opgeleverd, mede dankzij blunders. Nu heeft de advocaat van Microsoft ook een opvallende blunder gemaakt.
Wanneer mensen die zelf geen gamer zijn het over games moeten hebben gaat er nog wel eens wat mis. In de rechtszaak tussen de FTC en Microsoft is bijvoorbeeld een opmerking gemaakt die fans van The Elder Scrolls de nodige valse hoop kan geven. Tenminste, als je nogal goedgelovig bent.
De advocaat probeerde namelijk het verschil tussen verschillende Elder Scrolls games duidelijk te maken en liet weten dat The Elder Scrolls Online niet hetzelfde is als The Elder Scrolls 16, die in 2026 uitkomt (via The Verge). Je leest het goed: er is gezegd dat het zestiende deel van The Elder Scrolls over drie jaar verschijnt.
Het is een overduidelijke vergissing: de advocaat bedoelde vrijwel zeker The Elder Scrolls 6. Maar dan nog wordt er erg optimistisch gedaan, want die game verschijnt volgens Bethesda op zijn vroegst over een jaar of vijf. Een release in 2026 is dus vroeg, om nog maar te zwijgen over hoe snel The Elder Scrolls 6 uit zou moeten komen om over drie jaar al aan deel zestien toe te zijn.

Niet de eerste blunder in rechtszaak FTC v. Microsoft

Deze blunder is gelukkig vooral humoristisch voor luisteraars die wat meer in de materie zitten. Andere uitglijders zijn wat serieuzer. Er zijn bijvoorbeeld documenten gedeeld waarin niet alle gevoelige informatie was weggelakt. Sony heeft verschillende documenten ingediend waarin wel informatie was zwartgemaakt, maar waarin dat niet erg had geholpen, waardoor onder andere de inkomsten die PlayStation heeft dankzij Call of Duty nu op straat liggen.

Populair Nieuws