Todd Howard wil van The Elder Scrolls 6 ultieme fantasy simulator maken

News
donderdag, 24 augustus 2023 om 17:30
elder scrolls 6f1600771030
We zullen nog even moeten wachten op The Elder Scrolls 6, maar volgens Todd Howard heeft Bethesda ambitieuze plannen voor de game. Het studiohoofd wil van de game namelijk de ‘ultieme fantasy simulator’ maken.
The Elder Scrolls games zijn en blijven enorm populair, met als beste voorbeeld The Elder Scrolls V: Skyrim. Zelfs tien jaar na release wordt de game nog steeds door een grote groep fans gespeeld, mede dankzij de bizarre hoeveelheid mogelijkheden door middel van mods.
Voor het nieuwe deel heeft Bethesda weer grote plannen. Sinds de laatste Elder Scrolls game is er alweer veel tijd voorbij gegaan en volgens Todd Howard zijn er dan ook veel nieuwe mogelijkheden bij gekomen. Met The Elder Scrolls 6 wil de studio daarom de ‘ultieme fantasy-wereld simulator’ maken. Dat laat de topman weten in gesprek met GQ.

Geduld voor The Elder Scrolls 6

Hoe Howard dat precies voor ogen heeft, dat laat hij nog even in het midden. Wel zal het nog een tijdje duren voordat we met de game aan de slag kunnen. Natuurlijk is het in september eerst tijd voor de release van Starfield en dan kunnen alle ogen gericht worden op The Elder Scrolls 6.
Op de vraag of Howard spijt heeft van de vroege aankondiging van de game, laat de ontwikkelaar weten dat hij die vraag zichzelf al heel vaak heeft gesteld. Als hij het over zou kunnen doen, dan zou Howard de aankondiging in ieder geval ‘iets meer casual’ hebben gedaan.