The Batman 2 release toch nog niet zeker

News
vrijdag, 12 augustus 2022 om 14:00
the batman2022f1675339382
Er is intern van alles aan de hand bij Warner Bros. Discovery als het gaat om DC-films. Onder de nieuwe CEO David Zaslav zijn allerlei plannen gewijzigd, die eerder zo goed als zeker leken. Het blijkt nu dat er zelfs geen groen licht is voor de release van The Batman 2.
Eerder dit jaar verscheen The Batman, met Robert Pattinson in de titelrol. De film bleek een succes en het duurde niet lang voordat eerdere geruchten over een spin-off op HBO Max bevestigd werden. Ook volgde redelijk snel de aankondiging dat The Batman 2 er zou komen.
Maar die aankondiging werd gedaan door de voorganger van Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav en sinds laatstgenoemde het voor het zeggen heeft lopen de dingen anders voor DC. Zo heeft hij een bijna afgeronde Batgirl film geannuleerd, naar verluidt gevolgd door nog veel meer DC-projecten. Volgens Variety is er zelfs maar één DC film die groen licht heeft.
Die ene film is Joker 2, wat opvallend is, aangezien er nog veel meer DC films in ontwikkeling zijn waarvan je ook zou verwachten dat ze veilig zijn. Daaronder valt dus The Batman 2, maar ook Wonder Woman 3 en een nieuwe Superman-film. Veel van deze projecten zijn ooit bevestigd, maar zijn sindsdien nooit meer besproken.

Komt The Batman 2 niet meer uit?

Dat wil allemaal niet per se zeggen dat deze films niet meer uitkomen. Het was bijvoorbeeld al eerder duidelijk dat The Batman-regisseur Matt Reeves de tijd wil nemen om een vervolg te ontwikkelen. Groen licht kan nog komen, maar dat het er ondanks het succes van het eerste deel nog niet is, getuigt opnieuw van grote interne onzekerheid over DC.

Populair Nieuws