‘Ook deze DC films geschrapt door Warner Bros. Discovery’

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 13:30
zack snyders justice leaguef1701941331
Er is heel wat gaande bij Warner Bros. Discovery, waarbij ook de plannen rondom DC-films behoorlijk op de schop liggen. Het bedrijf annuleerde bijvoorbeeld een nagenoeg afgemaakte Batgirl-film. Maar volgens The Hollywood Reporter lagen er nog veel meer plannen die niet doorgaan.
Warner Bros. Discovery werkt momenteel aan een plan voor de komende tien jaar aan DC-films. Maar daar is intern niet iedereen blij mee. DC Films-baas Walter Hamada zou bijvoorbeeld niet te spreken zijn over de nieuwe strategie rondom DC en zou bijna zijn opgestapt toen Batgirl op de plank werd gelegd.
Dat heeft wellicht deels te maken met het feit dat Hamada al een plan had liggen voor de komende jaren aan DC-films. Zijn plan diende als vervanging van Zack Snyder’s plan voor het DCEU, dat na de desastreuze ontvangst van Justice League is geschrapt. Een belangrijk onderdeel van Hamada’s plan zou een Crisis on Infinite Earths-film geweest zijn.
In de stripverhalen van DC leidt de Crisis on Infinite Earths verhaallijn uiteindelijk naar een volledige reboot van de DC-continuïteit. In de aanloop daar naartoe waren er plannen voor DCEU films over Supergirl, het Green Lantern Corps en een zwarte Superman. De ontwikkeling van die films lijkt nu stil te liggen: geen van de projecten heeft bijvoorbeeld een regisseur.

Wat is het plan voor het DCEU van Warner Bros. Discovery?

Hoewel er nu dus gewerkt wordt aan een nieuw plan, is het nog onduidelijk wat voor plan dat wordt. Er zijn duidelijk veel projecten waar Warner Bros. Discovery niet mee door wil. Tegelijkertijd zijn de DC-projecten van James Gunn en het vervolg op Joker veilig. Of die onderdeel worden van het nieuwe DCEU plan is onbekend.

Populair Nieuws