‘Joker 2 heeft een releasedatum’

News
donderdag, 04 augustus 2022 om 13:33
jokerf1633592829
Na het succes van de film Joker vroegen velen zich af of er een vervolg ging komen. Het was al nagenoeg zeker dat dat inderdaad ging gebeuren. Nu heeft Warner Bros. volgens Deadline ook een releasedatum voor de film.
Berichten over of er een vervolg zou komen op Joker waren aanvankelijk tegenstrijdig. Inmiddels heeft regisseur Todd Phillips een foto van het script gedeeld, wat en vervolg zo goed als zeker maakt. Vanuit Warner Bros. bleef het alleen stil.
Maar nu meldt Deadline dat er een releasedatum is voor Joker 2. De film zou over ruim twee jaar verschijnen, op 24 oktober. Warner Bros. had al eerder laten weten dat er op die dag een grote DC-film uit zou komen, maar welke film dat precies was, was niet duidelijk.
Dit bericht komt kort nadat Warner Bros. Discovery de Batgirl-film heeft geannuleerd, ondanks dat deze bijna af was. Volgens het bedrijf paste de film niet meer past in de strategie die het bedrijf wil hanteren met DC-films (al zijn er ook geluiden dat de film gewoon erg slecht was). Het feit dat Joker meerdere Oscar-nominaties heeft gehad zal het vervolg waarschijnlijk redelijk veiligstellen.

Waar gaat Joker 2 over?

Hoewel de inhoud van het script van Todd Phillips niet bekend is, stond “Folie à Deux” als subtitel op het voorblad. Dat kan erop wijzen dat Joker in het vervolg een partner in crime krijgt. Geruchten dat de film een musical wordt met Lady Gaga als Harley Quinn zetten die suggestie enige kracht bij.