De beste gratis Xbox Series X games die je nu kunt spelen

Article
vrijdag, 12 augustus 2022 om 14:30
halo infinite multiplayerf1642348001
De Microsoft store op Xbox is gevuld met honderden toffe games die je kunt aanschaffen. Toch hoef je niet voor alle games geld neer te leggen om ze te downloaden. Dit zijn de beste gratis Xbox Series X games die nu kunt spelen!

Halo Infinite (multiplayer)

Zeg je Xbox, dan kun je eigenlijk niet om de Halo serie heen. De Halo games zijn al sinds de lancering van de originele Xbox aan het platform verbonden. Afgelopen jaar kwam Halo Infinite als nieuwste deel uit. Voor Xbox Series X bezitters is er bijna geen beter moment om met de first-person shooter serie kennis te maken.
Dat is namelijk omdat de multiplayer van Halo Infinite gratis te downloaden is. Je krijgt daarmee toegang tot alle maps, wapens en gamemodes die in het spel zitten. Verder wordt de game ook regelmatig geüpdatet met events en komen er nieuwe maps aan. Om aan de slag te kunnen met de verhaalmodus van Halo Infinite, moet je alleen wel betalen of een Xbox Gamepass abonnement nemen.
call of duty warzone sniperf1620720048

Call of Duty: Warzone

Call of Duty Warzone is de battle royale die tegelijk uitkwam met Call of Duty Modern Warfare in 2019. Sindsdien heeft de game met elke nieuwe Call of Duty game die daarna uitkwam (Call of Duty Black Ops Cold War en Call of Duty Vanguard) nieuwe updates gekregen. In Call of Duty Warzone kunnen 150 spelers tegelijk met elkaar de strijd aan om als laatste over te blijven.
Om de zoveel tijd krijgt de game nieuwe maps of gamemodes. Deze updates zijn ook gewoon gratis. Via microtransacties kun je cosmetische voorwerpen aanschaffen en de welbekende battle pass kopen.
rocket leaguef1613842369

Rocket league

Ook voor liefhebbers van sport kunnen aan de slag met een gratis game. Tenminste, voor zover voetbal, basketbal en hockey met auto’s als sport gezien kan worden. Geen enkele wedstrijd is hetzelfde en door goed samen te werken op het veld kom je al een heel eind. De game is gemakkelijk op te pakken, maar om de tofste trucjes uit te kunnen halen zal je toch flink moeten oefenen. Rocket League kwam in 2015 uit en werd gelijk enorm populair. Nog steeds spelen duizenden spelers dagelijks een potje.
In september 2020 werd de game gratis beschikbaar gemaakt voor iedereen. En dat is niet het enige, want Rocket League maakt ook gebruik van cross-platform. Dat betekent dat iedereen met elkaar wedstrijden kan spelen op Rocket League, ongeacht of je achter een Xbox, PlayStation, PC of Nintendo Switch zit.
destiny 2 beyond light 2f1607351204

Destiny 2

Bungie, de studio achter de voormalige Halo games, kwam in 2014 met hun nieuwe game Destiny. Het vervolg Destiny 2 verscheen in 2017 en is gratis te spelen sinds 2019. Net als Halo is Destiny 2 een first-person shooter met sci-fi elementen. In de game kun je samen met andere spelers missies doen waar je het beste uit jezelf naar boven moet halen tegen vijandige aliens, of je kunt tegen andere spelers strijden in verschillende maps en gamemodes bij de multiplayer.
Hoewel de basis game gratis te spelen is, zijn er ook uitbreidingen beschikbaar. Zonder te betalen kun je alle locaties bezoeken, missie playlists voltooien en van de multiplayer modes gebruik maken. Betaalde DLC en season-passes voegen daarnaast verhaallijnen, wapens en nieuwe classes toe. De nieuwste DLC, Witch Queen verschijnt in februari. Daardoor is het nu een goed moment om in de wereld van Destiny 2 te duiken.

Brawlhalla

Het is tijd voor een vechtgame in deze lijst met gratis Xbox Series X games. Deze game doet erg denken aan de Super Smash Bros series. Net als in Super Smash Bros moet je in Brawhalla je tegenstander schade toedoen, zodat je hem uit de arena kunt slaan. Dat maakt de game een ideale party game om je vrienden in uit te dagen en uiteraard in te verslaan.
Elke week zijn in Brawhalla 9 personages in rotatie uit het totale rooster van 54 gratis beschikbaar. De andere personages moeten gekocht worden om te gebruiken. Dat kan met in-game beloningen of door ze te kopen met geld. Verder is de game cross play tussen verschillende platformen.
fortnite season 3f1592814552

Fortnite

Deze game heeft natuurlijk geen introductie nodig. Miljoenen spelers hebben al kennisgemaakt met deze battle-royale game toen deze bij de release ongekend populair werd. Met de cartoony artstyle en vele cosmetische items, trok Fortnite een erg breed publiek aan.
Ook in 2022 is Fortnite nog steeds succesvol. Eind vorig jaar lanceerde ontwikkelaar Epic hun nieuwste chapter: Flipped. Deze update bracht weer nieuwe locaties en personages naar de game. Fortnite is volledig gratis te spelen. Enkel de microtransacties om nieuwe skins te krijgen en de bekende battle pass met cosmetische items kosten geld.

Warframe

De third-person shooter Warframe bestaat al sinds 2013 en kwam in April 2021 ook uit voor Xbox Series X/S. In Warframe kun je samen met 3 andere vrienden missies doen, wat de game een ideale co-op ervaring maakt. Verder kent de game ook enkele RPG elementen, zoals bijvoorbeeld het upgraden van je Warframe. Naast co-op missies is er ook de mogelijkheid om speler tegen speler gevechten te houden en zien wie de beste hierin is.
Via in-game beloningen kan bijna al de content in de game zoals wapens en cosmetische producten gratis aangeschaft worden. Al kan dat in sommige gevallen wel wat tijd kosten. Er is ook de mogelijkheid om echt geld uit te geven in de store om sneller aan deze voorwerpen te komen.
apex legends headerf1628679700

Apex Legends

We eindigen deze lijst met gratis Xbox Series X games met nog een battle royale game. Apex Legends, van ontwikkelaar Respawn achter de Titanfall games, is verantwoordelijk voor dit spel. Uniek aan Apex Legends in vergelijking met andere Battle Royale games is dat personages unieke vaardigheden hebben die tactisch ingezet kunnen worden.
Naast de Battle Royale modus kreeg de game vorig jaar ook een arena modus. Hier strijden teams van drie met elkaar in een Team Deathmatch. De game wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe seizoenen die nieuwe content toevoegen, zoals nieuwe personages en wapens.

Populair Nieuws