Wordt dit de nieuwe FIFA-ontwikkelaar?

News
dinsdag, 17 mei 2022 om 15:30
fifa 22f1626099250
Het is officieel: EA en de FIFA zijn uit elkaar. Dat betekent dat de FIFA een partnerschap kan aangaan met een andere uitgever en ontwikkelaar. Het lijkt erop dat Take-Two zich kandidaat stelt.
Na een lange periode van geruchten is de kogel door de kerk: EA gaat geen FIFA-games meer maken. Na FIFA 23 gaat de ontwikkelaar door onder de naam EA Sports FC. Maar de FIFA heeft al aangegeven dat de licentie vergeven gaat worden aan een andere ontwikkelaar.
Het is nog niet bekend wie vanaf volgend jaar de jaarlijkse FIFA simulatie-game gaat maken. Maar Take-Two verklaart tegenover IGN interesse te hebben in de licentie:
Als er discussies gaande zijn tussen Take-Two en de FIFA zullen die waarschijnlijk nog geheim zijn. Al deze lof voor het FIFA-merk doet vermoeden dat de uitgever graag met de voetbalbond in zee wil. Aangezien de FIFA meerdere ontwikkelingspartners zoekt, kan het zijn dat Take-Two niet FIFA 24 maakt, maar wel een andere game met de licentie.
fifa 22f1633104591

Kan Take-Two het stokje van EA overnemen?

Er mag dan nog geen deal liggen, maar Take-Two lijkt voor de hand te liggen als partner voor nieuwe FIFA-games. De licentie voor de naam zou namelijk erg duur zijn en er zijn maar weinig uitgevers waarvan gedacht wordt dat ze hem kunnen betalen. Bovendien heeft Take-Two al de nodige andere sportliga’s in haar portfolio, zoals de NBA en de WWE.

Populair Nieuws