FIFA gaat ook zonder EA door met games

News
woensdag, 11 mei 2022 om 10:00
fifa 22f1626099250
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: EA gaat de naam FIFA laten vallen. Desondanks kunnen we gewoon FIFA-games blijven verwachten. De naamgevende voetbalbond heeft namelijk al andere gaming partners gevonden voor toekomstige titels.
Na FIFA 23 zal EA voortaan voetbalgames maken onder de naam EA Sports FC. Het bedrijf vond dat het te weinig had aan de dure FIFA-licentie. Maar het blijkt dat andere ontwikkelaars graag in zee willen met de FIFA, want de bond heeft aangekondigd meerdere FIFA-titels in ontwikkeling te hebben.
Al in het derde kwartaal van dit jaar moeten verschillende non-simulatie FIFA-games verschijnen. De simulatie-game wordt nog gemaakt door EA, maar ook wanneer die deal volgend jaar verloopt moeten er simulatie-games verschijnen met de naam van de voetbalorganisatie. De voorzitter van de FIFA heeft het volgende te zeggen:

Wat wordt EA Sports FC?

Het zal moeten blijken hoe de games van de FIFA er zonder EA uit gaan zien. Wel hebben we al een idee van wat EA Sports FC gaat worden. EA verliest namelijk niet veel meer dan het WK: licenties voor andere competities en individuele clubs gingen al nooit via de FIFA.