‘Switch-game met geliefd personage werd afgeschoten, maar niet door Nintendo’

News
maandag, 06 mei 2024 om 19:00
mario vs donkey kongf1708089295
Donkey Kong was Nintendo’s eerste game die echt een grote hit was. Maar in de laatste jaren gebeurt er eigenlijk maar weinig met de stropdas-dragende gorilla. Fans zullen dan ook niet blij zijn te horen dat een nieuwe Donkey Kong voor Switch gecanceld zou zijn.
Wie op de Switch aan de slag wil met Donkey Kong, heeft een aantal games om uit te kiezen. Maar een groot nieuw avontuur is er eigenlijk niet: Tropical Freeze is een port van een Wii U-game en het recent verschenen Mario vs. Donkey Kong een remake van een Game Boy Advance game. Maar als we DidYouKnowGaming en DK Vine mogen geloven was er ooit een gloednieuwe Donkey Kong voor de Switch in de maak.
Die was bovendien niet in ontwikkeling bij Nintendo of een studio die eigendom is van het bedrijf, maar bij Vicarious Visions. Deze studio is onder andere bekend van een aantal klassieke Spider-Man games, Skylanders en Tony Hawk’s Pro Skater. Die laatste reeks zou bovendien een invloed zijn geweest voor Donkey Kong.
Volgens informatie van DK Vine zou Vicarious Visions namelijk een 3D Donkey Kong hebben gepitcht, waarin spelers niet alleen konden springen en slingeren, maar ook konden grinden op lianen. Shigeru Miyamoto zou eerst tegen zijn geweest: hij maakte zich druk om brandwonden op de voeten van Donkey Kong. Maar na de suggestie dat DK bananenschillen als schoenen kon gebruiken, vond Miyamoto het wel een leuk idee.

Waarom is de Donkey Kong van Vicarious Visions er niet gekomen?

De annulering van deze Donkey Kong-game zou dan ook niet vanuit Miyamoto of Nintendo gekomen zijn. Activision zou de game hebben geannuleerd. Door tegenvallende verkopen van Skylanders had het bedrijf weinig vertrouwen meer in single-player games.
Vicarious Visions mocht daarom niet door met Donkey Kong. In de laatste jaren heeft de studio voornamelijk gediend als support studio voor Call of Duty en Diablo. In 2022 werd hij omgedoopt tot Blizzard Albany.

Populair Nieuws