Update - ‘Switch 2 al getoond achter gesloten deuren door Nintendo’

News
donderdag, 07 september 2023 om 13:30
20211005 switcholed8f1633465772
Er gaan steeds meer geruchten over de opvolger van de Nintendo Switch. Een bekende insider beweert nu dat de console onlangs achter gesloten deuren is getoond door Nintendo. Een korrel zout lijkt alleen wel op zijn plaats.

Update - 'Switch 2 performance gedemonstreerd met Breath of the Wild'

Er lijkt meer bekend over wat Nintendo precies heeft getoond tijdens gamescom. Eurogamer beweert nu ook gehoord te hebben dat ontwikkelaars de Switch 2 hebben gezien. Ze zouden een demonstratie hebben gekregen die duidelijk moet maken wat voor resolutie en performance haalbaar zijn op de nieuwe console.
Daarvoor zou een speciale versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn gebruikt, die gebruik maakt van de verbeterde specs van de Switch 2. Eurogamer benadrukt wel dat deze versie van de game bedoeld is als tech demo. Er is geen indicatie dat Nintendo daadwerkelijk een verbeterde versie van Breath of the Wild gaat uitbrengen.
Oorspronkelijk bericht:
De Nintendo Switch 2 wordt relatief snel verwacht. Er werd ooit door analisten gesproken van begin 2024, al hebben recentere geruchten het over het einde van dat jaar. In beide gevallen is het aannemelijk dat de ontwikkeling van het apparaat min of meer rond is, wat zou betekenen dat het op elk moment onthuld kan worden.
Jez Corden, een vaak geloofwaardige insider, beweert nu dat de nieuwe console tijdens gamescom achter gesloten deuren is getoond aan een select groepje ontwikkelaars en pers. Daar was Corden zelf niet bij, maar hij beweert het gehoord te hebben van bronnen die hij vertrouwt. Opvallend is dat zijn oorspronkelijke Tweet redelijk stellig was, waarna er aanpassingen kwamen die de beweringen wat voorzichtiger maakten
Een korrel zout lijkt op zijn plaats: Corden is vaak op de hoogte van wat Microsoft aan het doen is en geeft zelf toe dat hij minder bekend is met Nintendo’s plannen. Op het forum FamiBoards laat de leaker NateTheHate, die wel vaker over Nintendo bericht, weten dat de Switch 2 in ieder geval niet aan de pers is getoond. Dat ontwikkelaars de console hebben gezien lijkt niet uitgesloten, maar het is niet de eerste keer dat beweerd wordt dat ontwikkelaars al bezig zijn met de Switch 2.

Wat weten we over de Nintendo Switch 2?

Er is nog geen officiële informatie over de Switch 2. Volgens geruchten die onlangs via VGC naar buiten kwamen krijgt de console een grotere opslag, maar moeten Switch OLED-eigenaren weer wennen aan een LCD-scherm. Wanneer Nintendo zelf iets onthult is niet bekend, maar de komende tijd heeft het bedrijf nog games voor de huidige Switch om te promoten. Super Mario Bros. Wonder krijgt deze week bijvoorbeeld een gloednieuwe Nintendo Direct.'
Dit bericht is bijgewerkt op 7 september 2023.