‘Deze Switch 2 release en features kun je verwachten’

News
maandag, 31 juli 2023 om 16:00
20211005 switcholed8f1633465772
Er gaan aardig wat Switch 2 geruchten rond. De huidige Switch is aardig op leeftijd en het lijkt vrijwel zeker dat een opvolger volgend jaar verschijnt. VGC heeft nu meerdere details vernomen, waaronder een releaseperiode en verschillende features.
Er gingen al veel geruchten dat de Switch 2 volgend jaar verschijnt. Er is zelfs al beweerd dat de release vroeg in het jaar is. Maar bronnen van VGC spreken dat tegen: de Switch zou volgens hen inderdaad volgend jaar verschijnen, maar pas in de tweede helft van het jaar. Nintendo zou namelijk eerst een voorraad op willen bouwen om de tekorten waar de PS5 en Xbox Series X last van hadden te voorkomen.
De features van de console zijn streng geheim, maar de bronnen van VGC beweren dat de opvolger van de Switch weer draagbaar te gebruiken is. Bij lancering zou het scherm alleen wel een downgrade hebben. Sinds een paar jaar kun je de Switch met een OLED-scherm krijgen, maar die optie heeft de Swtich 2 in eerste instantie niet.
Dat heeft mogelijk te maken met het kostenplaatje van de console. Nieuwere games hebben vaak meer opslagruimte nodig. De interne opslag van de Switch is vrij klein en meer ruimte kost meer geld. Het gebruik van een LCD-scherm moet zorgen dat de Switch 2, zelfs met respectabele opslag, niet te duur wordt.

Is de Switch 2 backwards compatible?

De Switch 2 zou wederom gebruik maken van cartridges voor fysieke games. Het is alleen niet duidelijk of cartridges van de originele Switch ook werken in het nieuwe model. Ook over digitale backwards compatibility is geen duidelijkheid en ontwikkelaars hebben al eens in twijfel getrokken of backwards compatibility zou werken. Nintendo heeft in het verleden laten weten zoveel mogelijk gebruikers van de Switch te willen laten overstappen en backwards compatibility is één van de features die daar goed bij zouden helpen.