Summer Game Fest belooft “drie of vier grote games”

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 14:30
summer game festf1683876251
Lange tijd konden we in het begin van juni rekenen op E3, maar die beurs gaat de laatste jaren steeds vaker niet door, inclusief dit jaar. Geoff Keighley vangt het deels op met Summer Game Fest. Hij belooft nu dat kijkers daar zeker drie of vier grote aankondigingen mogen verwachten.
Summer Game Fest komt dit jaar met alweer zijn vierde editie, die op 8 juni wordt afgetrapt met een grote live show. Maar grote shows kunnen ook teleurstellen en daar is organisator Geoff Keighley zich maar al te bewust van. Hij geeft in gesprek met Epic Games aan dat één of twee grote games vaak het verschil maken voor shows als deze.
Welke aankondigingen het meest inslaan is niet altijd te voorspellen en Keighley weet dan ook nog niet wat dé grote games worden van deze editie van Summer Game Fest. Wel denkt hij dat hij een paar potentiële klappers in huis heeft. Keighley heeft het over die of vier games die “best groot zijn voor dit publiek [dat naar Summer Game Fest kijkt]”.
Dat zijn natuurlijk niet de enige games die in de show te zien zijn. Keighley heeft eerder aangegeven dat Summer Game Fest ook dit jaar weer behoorlijk vol zit. Er zijn zo’n 40 ontwikkelaars en uitgevers van de partij.

Summer Game Fest geflankeerd door showcases

Voor groot game nieuws ben je de komende weken trouwens niet afhankelijk van Summer Game Fest. Deze week nog komt Sony met een showcase en niet al te lang na de show van Geoff Keighley komt Xbox met een uitgebreide show waarin onder andere Starfield aan bod komt. De derde grote consolemaker, Nintendo, heeft nog geen show op de planning staan, maar komt later in de zomer voor het eerst in een paar jaar terug naar gamescom.