Update - Alle Summer Game Fest 2023 showcases op een rijtje

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 15:00
summer game festf1683876251
De E3 bestaat niet meer, maar dat betekent niet dat er in juni geen grote showcases en aankondigingen meer plaats vinden. Het Summer Game Fest heeft de plek van E3 ingenomen en rond het driedaagse hoofdevent worden diverse showcases verwacht. Nintendo, Sony en Microsoft zijn er in ieder geval bij. Wij geven je het spoorboekje voor alle showcases.
Update 2: Ook Capcom heeft een showcase aangekondigd.
Update: Sony heeft eindelijk de PlayStation Showcase aangekondigd. We hebben ons overzicht daarop aangepast.
Origineel bericht: De E3 is dood, lang leve de Summer Game Fest! Geoff Keighley heeft dit jaar met zijn eigen driedaagse evenement geen concurrentie meer van de E3, die ook dit jaar niet doorgaat. Dat betekent niet dat er geen grote showcases zullen zijn.
Immers, diverse grote publishers, Microsoft, Nintendo en Sony zullen (zeer waarschijnlijk) present zijn met een grote showcase in de periode rond het Summer Game Fest, dat gehouden wordt van 8 tot 10 juni 2023. Maar, zo lang hoeven we helemaal niet te wachten, want de eerste showcases komen al veel eerder! Wij geven jullie het volledige overzicht van alle showcases die gehouden gaan worden.
humble games showcase1f1683810226

18 mei 19 uur: Humble Games Showcase

Humble is er al snel bij en trapt het showcase-seizoen al af op 18 mei. Wat Humble ons gaat tonen is nog niet bekend, maar Humble werkt al een tijdje aan de game Stray Gods, een muzikale RPG, dus die verwachten we zeker te gaan zien.

Rond 24 mei 22 uur- Sony Playstation Showcase

Sony heeft eindelijk de PlayStation Showcase aangekondigd. De Showcase zal woensdag 24 mei plaats vinden om 10 uur 's avonds. De show zal ruim een uur duren en zowel nieuws voor PS5 en PS VR2 bevatten.
Origineel bericht: Sony houdt tot nu toe de lippen stijf op elkaar over een eventuele showcase, maar diverse geruchten wijzen op een PlayStation Showcase rond 25 mei. Wat heeft Sony te tonen? Hopelijk een heleboel. Naast Spider-man 2 is de lijst aangekondigde games met een solide datum eigenlijk best klein. The Last of Us Part III of Multiplayer, Ghost of Tsushima 2, Marvel's Wolverine zijn zomaar wat titels waar we graag wat meer over willen horen.

1 juni 10 19 uur: Meta Quest Gaming Showcase

Ook Meta zal van zich laten horen en zal de nieuwste ontwikkelingen rond de Meta Quest tonen. Uiteraard zullen er nieuwe VR games onthuld worden, maar mogelijk ook de laatste ontwikkelingen rond het Metaverse en wellicht zelfs nieuwe hardware.
mix guerrilla collective 20231f1683812267

7 - 13 juni The Mix: Guerrilla Collective

Wat doe je als kleine indie-ontwikkelaar in het geweld van de grote publishers? Je sluit je aan bij een grotere marketing-beweging die mogelijk meer kans maakt op de nodige aandacht. Vorig jaar brachten meer dan honderd ontwikkelaars op deze manier hun game in het spotlicht. Dit jaar neemt Guerrilla Collective een hele week de tijd en werken ze samen met Black Voice in Gaming en Dames 4 Games.


8 juni Summer Game Fest

Natuurlijk trapt Keighley het officiële feest zelf af met een grote showcase. Deze zal op 8 juni gehouden worden en belooft weer een spectaculaire show te worden met diverse onthullingen en nieuwe aankondigingen.

8 - 10 juni Days of Play

De grote openingsshow wordt traditiegetrouw gevolgd door de Days of Play, waarin er diverse grote en kleine showcases gehouden worden.

9 Juni middernacht: Devilver Digital

Devolver weet al jaren te verrassen met de meest spraakmakende showcases. Niet zelden wordt bloed en gore gebruikt om de aandacht te trekken. gelukkig wordt dit gecombineerd met vaak diverse puike games, waardoor het volgen van hun showcase ook echt iets toevoegt en zeker de moeite waard is. Wat ze dit keer gaan brengen? Dat weten we nog niet, maar dat het interessant wordt is wel zeker!

10 juni 18:00 uur: Wholesome Games

Klaar met schieten, moorden en vernietigen? Wholesome Games concentreert zich op vrolijke, positieve en gezellige games. Tijdens hun Showcase krijg je dan ook een overload aan positivisme en daar hebben we nu al zin in!

10 juni 19 uur: Futures Games Show

Gamesradar houdt al enkele jaren en eigen Showcase en ook dit jaar zijn zij van de partij. Ze beloven meer dan veertig nieuwe trailers te tonen als onderdeel van hun presentatie, dus deze moet je zeker in de gaten houden. De show zal content laten zien voor PS5, Xbox, Switch, PC en VR platforms.

11 juni Xbox + Bethesda Showcase

In afwachting van de goedkeuring van de Activision/Blizzard overname heet de Microsoft presentatie nog ouderwets Xbox + Bethesda. Op 11 juni begint Microsoft een drieluik met een grote show, waarin de publisher waarschijnlijk weer een groot aantal nieuwe games zal aankondigen. Er zal Microsoft na het debacle met Redfall veel aan gelegen zijn om zich te rehabiliteren en hoe doe je dat eht beste? Inderdaad, games, games games!

11 juni Starfield Direct

Microsoft schakelt meteen door met een speciale Direct die geheel gewijd is aan die ándere grote game die dit jaar voor Xbox moet scoren: Starfield. De druk om die game goed te laten presteren is inmiddels immens, dus mogen we een bijzonder goede show verwachten waarin duidelijk wordt waarom deze game wél slaagt, waar Redfall dat niet deed. De omschrijving met meer dan duizend volledig te bezoeken planeten klinkt alvast goed, dus wij gaan er eens goed voor zitten!

11 juni: PC Gaming Show

Naast la het console-geweld worden PC gamers natuurlijk niet vergeten. website PS Gamer houdt zijn eigen showcase, speciaal rond PC gaming in al zijn facetten. Uiteraard zal er veel gaming-nieuws langs komen, maar met al het recente nieuws rond portable PCs als de Steam Deck en de ROG Ally, sluiten we ook hardware-nieuws niet uit.
2023 04 25 xbox game showcase y starfield directf1683270708

12 juni Ubisoft Forward

Ubisoft is altijd een vaste gast tijdens de Summer Game Fest en de E3 daarvoor. Ubisoft is intern druk bezig met diverse nieuwe Assassin's Creed delen, waar we graag meer over horen, maar ook willen we graag horen hoe het nu staat met de Prince of Persia-game die na de eerste presentatie schielijk terug naar de tekentafel gedirigeerd werd. Daarnaast verwachten we zeker meer nieuws te horen over The Division, Far Cry, de verdere ontwikkeling van Just Dance na het wat ongelukkige Just Dance 2023 en meer.

13 juni middernacht Capcom Showcase

Capcom was wat laat met aankondigen, maar ook zij komen met een eigen showcase. De aankondiging spreekt van 12 juni, maar bij ons valt dat precies op de 13e, middernacht. De showcase zal zo'n 35 minuten duren en staat in het teken van het 40 jarige bestaan van Capcom. Inmiddels weten we ook dat in ieder geval Dragon's Dogma 2, Exoprimal en Ghost Trick: Phantom Detective getoond gaan worden.

25 juni 10 jaar The Game Awards concert

De Game Awards is het andere grote event uit de koker van Geoff Keighley. Die awards ceremonie bestaat al tien jaar en dat moet gevierd worden. Dat gebeurt met een spetterend concert in de Hollywood Bowl met een prachtige keuze aan muziek van epische games als Arkane, Diablo, Elden Ring, Hades, Starfield en nog veel meer. Er is nog niet bevestigd dat dit concert ook live te volgen is, maar daar hopen we zeker wel op!

Populair Nieuws