Wat kunnen we verwachten tijdens de PlayStation Showcase?

Article
maandag, 22 mei 2023 om 16:00
marvels spider man 2f1649944285
Nog een paar dagen en het is zover: na twee jaar geeft Sony eindelijk weer eens een echt grote showcase nadat de consolebouwer de voorkeur gaf aan de kleinere State of Play. Met een looptijd van meer dan een uur heeft Sony heel wat te laten zien. Wij kijken vooruit naar wat we mogen verwachten tijdens de PlayStation Showcase.

Insomniac Games: Spider-Man 2 en Wolverine

Dat Insomniac Games werkt aan een vervolg van Spider-Man voor de PS5 is geen geheim, de game werd immers al in 2021 aangekondigd. Een concrete releasedatum hebben we nog niet, maar de geruchten zwellen aan over een release in september.
Ongetwijfeld gaat het Spider-Man vervolg de grafische kunstjes en gameplay van het eerste deel overtreffen, de game wordt immers gemaakt exclusief voor PS5. Waarschijnlijk krijgen we meer te zien van deze game die nu wel erg dichtbij begint te komen, hopelijk ook met een officiële releasedatum.
Daarnaast werkt Insomniac aan een andere Marvel-game, namelijk Wolverine, die overigens ook al in 2021 aangekondigd werd. Van deze game is nog niet veel bekend, dus van deze game willen we graag meer zien De game zal dit jaar niet meer uitkomen, maar als Sony een releasejaar 2024 aankondigt, zijn wij al tevreden.
final fantasy xvif1610030425

Final Fantasy XVI en VII

Nog een game die op korte termijn gelanceerd moet worden is Final Fantasy XVI. Dit zestiende hoofddeel in de serie moet groter en beter worden dan alle eerdere delen en wat we er van gezien hebben ziet er erg goed uit. Square Enix is duidelijk ook vol vertrouwen, aangezien we binnenkort zelf met een demo aan de slag kunnen. Een game die zo dicht op de release zit, daar kan Sony prima nog wat extra aandacht aan geven. Daar verwachten we dus nog wel iets speciaals mee.
Tegen het einde van het jaar moet ook Final Fantasy VII Rebirth, het tweede deel in de FF VII remake trilogie uitkomen. Het eerste deel smaakte zeker naar meer, door losjes gebaseerd te zijn op het verhaal van het origineel, maar er verder een bijzondere originele draai aan te geven. We zien graag meer van wat we op Midgar en omstreken kunnen verwachten.
the last of us factionsf1654804115

Naughy Dog: The Last of Us

Er is geen ontkomen aan: The Last of Us is hot. De HBO serie heeft het vuurtje nog eens aangewakkerd en de hype rond deze gameserie is naar het toppunt gestegen. We weten dat Naughty Dog werkt aan een multiplayer TLoU game, genaamd Factions, maar het zou ons verbazen als er niet ook een Part III onderweg is.
Het is alweer jaren geleden, maar ND directeur Neil Druckmann heeft al eens aangegeven dat daar inderdaad aan gewerkt werd, maar daarna bleeft het stil. Met de huidige positieve vibe rond de serie lijkt ons dit het ideale moment om nieuws hierover uit te brengen. Daarnaast zou Naughty Dog nog aan een nieuwe IP werken, maar daar is nog dermate weinig over bekend, dat we daar geen nieuws over verwachten.
killzone horizon guerrillaf1643043822

Guerrilla Games: Horizon 3 en multiplayer

Neerlands trots is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste studio's van Sony en daar verwachten we dan ook heel wat van. Net na de uitbreiding Burning Shores en de PSVR2-titel Call of the Mountain werkt Guerrilla aan diverse projecten.
Eén daarvan zou een multiplayer game zijn gebaseerd op het Horizon universum en misschien dat het daar niet eens bij blijft. De geruchten gaan dat Guerrilla ook bijdraagt aan een Horizon MMO, die al dan niet op mobiele telefoons zou moeten gaan verschijnen.
Natuurlijk hopen we vooral ook op een aankondiging van een nieuw deel in de Horizon serie, maar of de ontwikkelingen van een Horizon 3 al ver genoeg gevorderd zijn voor een aankondiging, betwijfelen we.
Inmiddels heeft Guerrilla Games goed ervaring op kunnen doen met de PSVR2. Zou Guerrilla de handdoek opgepakt hebben en een oude IP nieuw leven ingeblazen hebben om ons op een heuse Killzone VR game te trakteren? We kunnen vooralsnog alleen maar hopen.
ghost of tsushima novedadesf1586785395

Sucker Punch: Ghost of Tsushima

Misschien wel de meest favoriete game van veel PlayStation gamers, Ghost of Tsusmima, schreeuwt om een vervolg. De game over de invasie van het eiland Tsushima door de Mongolen werd alom geprezen om zijn sfeer en gameplay.
Officieel is er nog niets bekend over een vervolg, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat die niet in de pijplijn zit. Wij laten ons graag verrassen!
ps5 sackboyf1605877441

Overig: Remakes, racen en Sackboy

Met studio's als Polyphony, Bluepoint, Housemarque en Media Molecule, plus nog een handvol kleinere studio's, kan Sony nog twee uur aan reveals en updates vullen.
Al sinds de lancering van de PSVR2 gaan de geruchten over een vervolg op Astro Bot, maar ook een nieuwe game met Sackboy zou niet verkeerd zijn. Polyphony is ongetwijfeld al aan het werk aan Gran Turismo 8, maar die game is waarschijnlijk nog verre van compleet, Polyphony kennende.
Waar Bluepoint aan werkt is ook onduidelijk, maar in de wandelgangen wordt een remake van Metal Gear Solid 3 genoemd. Mocht Bluepoint deze remake daadwerkelijk onder handen hebben, dan weten we alvast dat het goed zit.

Hardware: Een Vita-opvolger?

Lang dacht iedereen dat Sony de handheldmarkt voorgoed verlaten had. De Vita werd niet het succes dat er van verwacht werd en de focus leek te verschuiven naar mobiele telefoons.

Het succes van de Nintendo Switch, Steam Deck en overige mobiele PCs die nu als paddestoelen uit de grond schieten lijken die verschuiving te logenstraffen. Het lijkt er zelfs op dat Sony voorzichtig aan teruggekomen is op haar besluit en mogelijk toch nog een handheld uit gaat brengen.
De geruchten wijzen nu op een handheld die voornamelijk dienst zou doen als Remote Access device voor de PS5, waarbij games dus te streamen zouden zijn van de PS5 naar een handheld scherm. We krijgen een beetje WiiU visioenen, maar Sony heeft hier vast over nagedacht.
Mocht dit gerucht werkelijkheid worden en dit device dit jaar nog op de markt moeten verschijnen, dan is dit hét moment op dit nieuwe product te lanceren.
2023 05 07 plastation showcase junio 2023f1684390266
Dit zijn onze verwachtingen voor Sony's PlayStation Showcase. Waarschijnlijk zal niet alles waarheid worden en heeft Sony ook nog wat verborgen verrassingen voor ons in petto. Ongetwijfeld wordt het een show waar fans van games blij van worden. We gaan het aanstaande woensdag om tien uur zien!