Deze Tears of the Kingdom locaties moet je zo snel mogelijk bezoeken

Article
dinsdag, 23 mei 2023 om 15:00
tears of the kingdom horsef1683731034
Na zes jaar kunnen we opnieuw op avontuur in de wereld van Breath of the Wild. Maar in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is deze wereld niet hetzelfde en bovendien nog groter, dus niet alle locaties die je kent uit Breath of the Wild hebben hetzelfde te bieden en er zijn geheel nieuwe locaties bijgekomen. Daarom helpen we je op weg met wat locaties om in Tears of the Kingdom snel te bezoeken.

New Serenne Stable en Forgotten Temple

Wat je heen moet in Tears of the Kingdom wijst zich in eerste instantie min of meer vanzelf, maar net als in Breath of the Wild komt er vrij snel een moment dat niemand je er meer van van weerhoudt om te gaan en te staan waar je wil. Waarschijnlijk kom je al snel terecht in Lookout Landing, waar je na een tijdje te horen krijgt dat je je avontuur het beste kunt beginnen door in de richting van Rito Village te reizen.
Dat is geenszins verplicht: je kunt ervoor kiezen om eerst allerlei andere locaties te bezoeken waar je nieuwsgierig naar bent. Maar zelfs dan is het aan te raden om in ieder geval een klein stukje in de richting van Rito Village te gaan. Op de weg daar naartoe vanuit Lookout Landing kom je namelijk langs New Serenne Stable. Bij de stal zelf is niet bijzonder veel te doen, maar vlakbij is er een grote tekening op de grond. Door die te onderzoeken krijg je een stukje van het verhaal te zien.
Vervolgens wordt aangeraden om naar de Forgotten Temple te gaan, ten noordwesten van New Serenne Stable. “Dat komt wel”, denk je misschien, maar negeer dit advies niet: in de Forgotten Temple kun je namelijk zien op welke locaties in Hyrule er nog meer van die grote tekeningen op de grond te vinden zijn. Bovendien onthult de tempel ook wat de juiste volgorde is van de tekeningen. Dit is dus een belangrijke bestemming als je de game voor het verhaal speelt.
tears of the kingdom flyingf1683724796

Lucky Clover Gazette

Nog iets verder in de richting van Rito Village kom je nog een keer langs een gebouw dat eruit ziet als een Stable. Maar deze is omgetoverd tot het hoofdkwartier van een krant, genaamd de Lucky Clover Gazette. Hier kan Link aangenomen worden als Journalist om allerlei vreemde gebeurtenissen op verschillende locaties in Hyrule te onderzoeken.
Dat is een aardige klus, maar het is de moeite waard. De eigenaar van de krant beloont je namelijk uiteindelijk met delen van een bijzonder armor set waarmee je op gladde oppervlaktes kunt klimmen. Dat is een fijn vooruitzicht, aangezien pogingen om te klimmen in de regen een grote bron van frustratie waren voor veel Breath of the Wild-spelers.
tears of the kingdomf1683724951

Woodland Stable

Ten noordoosten van Lookout Landing is nog een Stable die het bezoeken waard is. Tussen Korok Forest en de eerste hellingen van de bergen in de Eldin-regio vind je Woodland Stable. Er zijn daar twee dingen die je de moeite waard zijn.
De eerste is vrij essentieel: een Great Fairy helpen. Je zult bij de Stable een stel muzikanten tegenkomen dat je daarbij op weg helpt en wanneer de Great Fairy uit haar knop komt, kun je je armor upgraden. Dat kan later nog op andere locaties, maar Woodland Stable is lekker dichtbij je startpunt. Verder kun je bij Woodland Stable kennis maken met Koltin. Hij wil graag Bubbul Gems, een collectable die je in grotten kunt bemachtigen en waarvan je er waarschijnlijk al één hebt wanneer je Koltin ontmoet. Hij ruilt de Gems voor vaak unieke beloningen, dus ook deze ontmoeting is zeer aan te raden.
tears of the kingdom climbf1683730972

Royal Hidden Passage

Naarmate je wat verder komt in de game zul je af en toe ook naar locaties terugkomen, zoals het centrale Lookout Landing. Op zeker moment, nog redelijk vroeg in de game, is er in de bunker onder deze uitvalsbasis een gat in de muur geslagen. Maar daaruit komen enge geluiden. Een held als Link laat zich daardoor niet afschrikken. Dat is maar goed ook, want er zijn wat handige spullen te zijn in de Royal Hidden Passage die zich acter deze muur bevindt.
Ten eerste vind je hier een standbeeld waarbij je Heart Containers en Stamina Vessels voor elkaar kunt uitwisselen. Handig als je merkt dat je wel wat extra hartjes kunt gebruiken terwijl je een sprintje onnodig lang kan volhouden. Wie nog wat verder in deze ondergrondse gangen duikt kan er alle delen van een set Soldier’s Armor vinden en dat laat zich goed upgraden voor een hoge defense-stat.
tears of the kingdom the depthsf1683724889

The Depths

Wanneer je over Hyrule uitkijkt zal het je niet ontgaan dat er grote gaten zitten in de grond. Op die locaties kun je afdalen naar The Depths. De gaten in de grond zien er niet uitnodigend uit, maar spring er toch maar in. Wat je in The Depths gaat vinden is namelijk niet te versmaden.
Je vindt er materialen waarmee je kunt zorgen dat je je Zonai Devices langer kunt gebruiken en een hele extra vaardigheid, genaamd Autobuild. Om een beetje richting te geven aan je eerste zoektochten in The Depths kun je even praten met Josha in Lookout Landing. Je zult niet teleurgesteld zijn in wat je diep onder Hyrule kan vinden.

Hateno Village

Wie Autbuild heeft gevonden in The Depths kan terug boven de grond Robbie op weg helpen naar een laboratorium in Hateno Village. Daar kan hij je allerlei nuttige dingen geven, zoals een sensor die je tipt over de locaties van shrines, een functie om op de kaart te zien waar je geweest bent (en vooral waar niet) en een manier om waar je maar wil een fast travel point te creëren. Dat zijn handige dingen om op tijd mee aan de slag te gaan.
Bovendien staat het huis dat Link kon kopen in Breath of the Wild in Hateno Village. Daar is minder te vinden dan je misschien verwacht, maar je kunt er wel een hint vinden naar waar je een stuk armor dat je waarschijnlijk wel wil hebben kunt vinden. Als Breath of the Wild een indicatie is, is het namelijk het sterkste armor in de game. Waar het precies is zullen we niet verklappen, deels omdat er wel wat over moet blijven om te ontdekken en deels omdat het een van de locaties is waar je vroeg in de game misschien liever weg blijft.