Streamers willen dat Twitch de winst eerlijker verdeelt

News
woensdag, 12 januari 2022 om 15:00
twitchf1632316873
Twitch heeft een pagina waar gebruikers en streamers met suggesties kunnen komen om het platform te verbeteren. Een suggestie haalt de afgelopen tijd veel stemmen op en deze gaat over het eerlijker verdelen van winst tussen de streamers en Twitch.
Niet al het geld dat een streamer ophaalt met streams gaat naar de streamer zelf. Een deel ervan gaat naar het platform waar op gestreamd wordt. Dit is niet vreemd, gezien het platform de mogelijkheid biedt om te streamen, maar vergeleken met andere platformen vraagt Twitch wel om een heel hoog percentage van de winst.

Hoeveel procent van de winst vraagt Twitch?

Twitch vraagt namelijk 50 procent van de winst. Ook betaalt het bedrijf geen geld uit als je nog niet in totaal 100 euro hebt binnengehaald. Gebruikers en streamers vinden dit oneerlijk en zijn van mening dat Twitch dit moet aanpassen. Concurrenten YouTube Gaming en Facebook vragen bijvoorbeeld maar 30 procent van de omzet. Dit vinden streamers eerlijker.
Of Twitch ook gaat besluiten om de winst eerlijker te verdelen is nog onbekend. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar veel kritiek gekregen van streamers, dus is het misschien een goed gebaar om dit wel te doen, maar Twitch blijft ook groeien in gebruikers ondanks de kritiek die het platform krijgt. Twitch hoeft het dus niet te doen om een leegloop van het platform tegen te gaan.
Sommige streamers hebben het al opgegeven bij Twitch en vertrekken naar andere platformen zoals YouTube, waaronder Ludwig en DrLupo. Het is mogelijk dat er dus in de toekomst meer streamers van het platform vertrekken als Twitch de huidige verdeling van de winst behoudt.