The Book of Boba Fett blijkt toch niet zo populair als The Mandalorian

News
woensdag, 12 januari 2022 om 14:30
Alhoewel de verwachtingen voor The Book of Boba Fett hoog lagen, lijkt het erop dat de serie lang niet zo populair zal worden als dat The Mandalorian is.
De vraag naar de serie Boba Fett blijkt uit cijfers van Parrot Analytics veel lager te zijn dan naar The Mandalorian, dat meldt Business Insider. De vraag naar The Mandalorian was zelfs 75,5 procent hoger dan The Book of Boba Fett in de Verenigde Staten en wereldwijd zelfs 101 procent hoger. Dit gaat om de eerste elf dagen nadat beide shows online zijn gezet. De vraag naar de serie van Boba Fett is dus veel lager.
Zowel in de VS als wereldwijd was The Mandalorian de nummer 1 show nadat hij het haar debuut maakte op Disney+. Boba Fett daarentegen is nummer 18 wereldwijd, een stuk lager. Eén van de redenen daarvoor is waarschijnlijk de concurrentie.
Toen The Madalorian namelijk verscheen op de streamingdienst was het de allereerste originele serie. Sterker nog, de show was de enige unieke show toen Disney+ lanceerde in een aantal geselecteerde landen, waaronder Nederland. The Book of Boba Fett heeft in vergelijking veel meer series waar het mee moet concurreren.

Het succes van Baby Yoda

Een andere reden kan zijn dat The Mandalorian een zeer belangrijk karakter in haar serie had: Baby Yoda. Deze groene, eeuwenoude baby is een soort mascotte voor de serie geworden, en ook meteen een reden voor veel non-Star Wars kijkers om de serie uit te proberen. De schattige groene baby trok de aandacht van jong en oud en The Book of Boba Fett heeft zo een soort mascotte niet.