Populaire streamer DrLupo verlaat Twitch voor YouTube

News
dinsdag, 31 augustus 2021 om 9:30
Twitch moet opnieuw afscheid nemen van één van haar meest populaire streamers. DrLupo is namelijk een samenwerking aangegaan met YouTube en maakt de overstap naar het concurrerende streamingplatform.
Het streamen van games is anno 2021 een gouden business. Dagelijks kijken enorm veel mensen naar spelers die hun vaardigheden tonen voor een groot publiek en ondertussen kletsen met hun kijkers of tips geven. Maar om als streamingplatform groot te worden, heb je wel een aantal populaire streamers nodig.
Dat heeft ook YouTube door. Het bedrijf wil namelijk niet alleen de grootste zijn op het gebied van het uploaden van video’s, maar ook op het gebied van streaming. Daarom heeft YouTube een deal gesloten met DrLupo, één van de meest populaire streamers op Twitch. Ben Lupo, zoals DrLupo in het echt heet, zal vanaf vandaag exclusief gaan streamen op YouTube Gaming. Dat meldt GamesBeat.

DrLupo gaat verder waar hij gebleven was

Ondanks de overstap naar YouTube Gaming, zullen de streams van DrLupo niet gaan veranderen. De streamer is namelijk bekend geworden via zijn streams van Fortnite, Escape From Tarkov, Destiny 2 en andere populaire titels en zal dat op YouTube blijven doen. DrLupo staat daarnaast ook bekend op zijn filantropische acties. Zo heeft de streamer al vaker samengewerkt met goede doelen, om geld op te halen op te halen voor het St. Jude Children’s Research Hospital. Door middel van de streams zijn er miljoenen dollars opgehaald.
Op Twitch laat DrLupo maar liefst 4,5 miljoen volgers achter, maar op YouTube heeft de streamer ook al een grote following. Op het videoplatform van Google heeft hij namelijk ook al ruim 1,7 miljoen abonnees. Hoeveel geld DrLupo voor de overstap heeft gekregen is niet bekend. In 2019 kreeg de streamer Ninja voor een deal met streamingplatform Mixer ‘tussen de 20 en 30 miljoen dollar’.