Twitch is ondanks kritiek dit jaar flink gegroeid

News
vrijdag, 31 december 2021 om 12:00
twitchf1632316873
Twitch, het platform voor gaming streams, is dit jaar weer flink gestegen qua kijktijd. Er is namelijk 45 procent meer naar streams gekeken in 2021 dan het jaar daarvoor. Goed nieuws dus voor het platform, dat ook wel veel kritiek over zich heen heeft gekregen.
Volgens een onderzoek is Twitch dus flink gegroeid, dat meldt GameRant. Er zou ongeveer 24 miljard uur in totaal zijn gekeken naar streams via Twitch dit jaar. Dit is dus 45 procent meer dan vorig jaar, bijna een verdubbeling dus. De coronapandemie wordt gezien als één van de grootste oorzaken van de groei. Mensen zitten thuis dus zouden vaker naar streams kijken.

Twitch krijgt ook veel kritiek

Het is erg opvallend dat het platform zo gegroeid is, zeker omdat er zoveel kritiek op het platform is geweest dit jaar en er nog steeds veel kritiek is. Het gaat dan vooral om de aanpak om 'Hate Raids' tegen te gaan, maar het bedrijf heeft wel beloofd dat het beter zou gaan. Ook kwam het bedrijf met een controversiële functie die kleine Twitch streamers moest gaan helpen, maar deze functie blijkt niets te doen.
Ondanks de kritiek zijn de kijkers dus blijkbaar niet afgehaakt en is Twitch dus nog steeds populair en zal het platform dit ook nog wel een tijdje blijven. Ook concurrenten zijn gegroeid in de hoeveelheid dat er in totaal is gekeken, maar de groei van Twitch staat wel ver bovenaan. Het bedrijf hoeft zich dus geen zorgen te maken dat het platform leegloopt, ondanks dat sommige streamers wel vertrekken.