Bekende Twitch streamer xQc moest therapie nemen na ban

News
donderdag, 30 december 2021 om 12:00
twitchf1632316873
Tijdens een livestream liet bekende Twitch streamer xQc weten dat hij een therapie-sessie moest volgen om de ban die hij kreeg op te heffen. xQc kreeg deze therapie nadat hij voor de tweede keer was verbannen van het streamingplatform.
Blijkbaar is het voor grotere streamers zoals xQc nodig om aan een therapie-sessie mee te doen nadat zij voor een tweede keer zijn verbannen van streamingplatform Twitch. Tijdens deze sessies moest xQc uitleggen waarom hij was verbannen en wat hij verkeerd heeft gedaan. Welk van de twee verbanningen ervoor heeft gezorgd dat xQc naar die therapie sessie moest is niet duidelijk. xQc zelf denkt dat het komt toen hij per ongeluk een video toonde van twee parende gorilla’s.
xQc is de eerste streamer die laat weten dat sommigen deze therapie sessies moeten volgens, of andere grote streamers ook mee moesten doen is daarom nog niet helemaal duidelijk. De langste sessie die xQc bijgewoond heeft duurde anderhalf uur. Het is duidelijk dat de therapie erg serieus wordt genomen door Twitch. De therapie werkte blijkbaar wel, want de verbanning is kort daarna opgeheven.

Streamers vertrekken bij Twitch

Er is één streamer die deze therapie in ieder geval niet mee zal maken, en dat is Ludwig. Deze streamer begon zijn carrière op Twitch, en is uitgegroeid tot een enorm succesvolle influencer. Hij deed mee aan verschillende Twitch evenementen, en heeft zelfs een eigen subathon afgerond. Helaas voor Twitch heeft Ludwig het stokje nu doorgegeven aan YouTube, en voortaan zullen al zijn streams op dat platform te zien zijn. Waarom hij deze keuze gemaakt heeft legt hij uit in een video op zijn kanaal. Ludwig is niet de enige streamer die Twitch heeft verlaten, ook DrLupo is overgestapt op YouTube.