Grote streamer verlaat Twitch voor YouTube Gaming

News
dinsdag, 30 november 2021 om 15:30
ludwigf1638281534
Ludwig, de welbekende Twitch streamer, heeft besloten om zich aan te sluiten bij YouTube. Hij verlaat het platform Twitch, en voortaan zal al zijn content op YouTube Gaming verschijnen.
In een video op YouTube laat Ludwig weten dat de beslissing tussen YouTube en Twitch enorm moeilijk was. De grootste reden dat hij Twitch zal verlaten, is zodat hij meer tijd overheeft voor andere projecten. Elke grote Twitch partner, zoals xQc en Ludwig, moeten een bepaald aantal uren streamen om geld te krijgen van het platform. Ludwig zal bij YouTube voor minder uren hetzelfde geldbedrag ontvangen, waardoor hij meer tijd overheeft voor andere projecten die hij erg leuk vindt om te maken.
In eerste instantie liet Ludwig de beslissing afhangen van een coin flip. Munt betekende Twitch, en kop betekende YouTube. Het muntje lande op kop, en dat voelde voor Ludwig alsof er een grote last van zijn schouders viel. De streamer houdt namelijk enorm veel van Twitch, maar ondanks dat veel mensen hem de 'golden boy of Twitch' noemen, voelt dat voor hem niet zo. Hij heeft nooit een complimentje vanuit Twitch gekregen dat hij iets goed gedaan heeft, ook niet na zijn dagenlange subbathon waarmee niet alleen Ludwig, maar ook Twitch een enorme geldsom aan verdiende. YouTube daarentegen laat duidelijk merken dat Ludwig welkom is, wat een prettig gevoel geeft.

Wat zijn de grootste veranderingen?

De grootste reden dat Ludwig eerder niet naar YouTube wilde overstappen, is omdat hij bang is dat hij zich alleen zal voelen. Hij heeft ontzettend veel volgers op Twitch, en daarnaast heeft hij goede vrienden gemaakt met andere bekende streamers. Toch vindt Ludwig de angst geen reden om het niet te doen, en heeft daarom alsnog voor YouTube gekozen. Ludwig kan er aan de andere kant ook wel om lachen: “Ik ben nu officieel een YouTube Gaming streamer, terwijl ik niet eens games stream!”. Trouwe Ludwig fans hoeven niet bang te zijn voor gigantische veranderingen: De emotes en content blijven namelijk gewoon hetzelfde.
Ludwig is niet de eerste grote streamer die Twitch heeft ingeruild voor YouTube. Eerder dit jaar nam de populaire streamer DrLupo namelijk al hetzelfde besluit.