Stranger Things seizoen 5 afleveringen zullen een stuk korter zijn

News
dinsdag, 05 juli 2022 om 14:30
068 ra02 strangerthings s4universal base na 00 zxx 1f1672995257
Stranger Things is een Netflix fenomeen geworden, dat bleek laatst al toen de streamingdienst records brak met seizoen 4. Seizoen 4 was vooral een vernieuwing voor de serie omdat de laatste twee afleveringen samen bijna vier uur lang duurden. Dat zal in seizoen 5 naar verluidt niet nogmaals gebeuren.
Matt en Ross Duffer zijn bij de Happy Sad Confused podcast geweest, waar ze meer details vrijgaven over het proces van seizoen 4. De productie duurde erg lang, dat beseften de Duffer broers zich maar al te goed. De gebroeders Duffer legden uit dat seizoen 4 zo lang duurde, omdat ze de tijd-skip uit moesten leggen van seizoen 3 naar 4. Ook wilden ze laten zien waar elk personage nu was zowel fysiek als mentaal. Dat is niet meer nodig in seizoen 5 zeggen de broers, en als je de serie hebt gezien snap je waarom.

"In het afgelopen seizoen duurde het bijna twee uur voordat onze kinderen echt in het bovennatuurlijke mysterie verwikkeld raken. Je ziet eerst waar ze nu zijn in hun leven en hoe ze worstelen met zich aanpassen aan de middelbare school."

Verder zegt Matt Duffer dat seizoen 5 direct verder gaat waar seizoen 4 is gestopt. Hij voegt daar aan toe dat hij wel verwacht dat de laatste aflevering weer net zo lang zal gaan duren als een film.

Gaat het Stranger Things budget omlaag?

De Duffer broers hebben verder niks losgelaten of ook zij budget-cuts zijn ondergaan wegens het slecht presterende Netflix. Netflix bevindt zich de laatste tijd namelijk in een steeds slechtere positie in de streamingmarkt. Daarom zou de streaming-gigant eerder al projecten hebben geannuleerd en tegen veel producenten hebben gezegd dat ze rustig aan moeten doen met geld uitgeven.

Populair Nieuws