Netflix gooit sneller dan gedacht het roer om

News
dinsdag, 10 mei 2022 om 18:00
pexels photo 2726370f1578605953
Netflix heeft het de laatste maanden zwaar te verduren gehad. Nu de streamingdienst abonnees bloedt, wil de streamingdienst veranderingen doorvoeren in het abonnement systeem. Netflix wil namelijk niet meer dat mensen hun accounts delen met anderen en gaat daar maatregelen tegen nemen en komt ook met een nieuwe abonnementsvorm.
In een memo aan Netflix medewerkers die gevonden is door The New York Times, staat dat de nieuwe abonnementsmodellen al aan het eind van dit jaar kunnen lanceren. In de memo staat een release window van oktober tot december. Ergens in die periode zal het nieuwe model beschikbaar moeten worden. Dit is een stuk eerder dan verwacht, maar wel logisch want Netflix wil namelijk een deel van haar verloren abonnees weer terug lokken met de goedkopere modellen.
In de memo zou ook dit staan: "Dit zijn snelle en ambitieuze stappen die wel wat afwegingen gaan hebben". Volgens voorspellingen van analisten zou Netflix nog ongeveer 2 miljoen abonnees verliezen voor het eind van dit jaar. Dat is natuurlijk even schrikken voor de aandeelhouders, die waren hier niet blij mee. Netflix is daarnaast één van de duurste streamingdiensten, daar willen ze nu dus verandering in gaan brengen.
Verder gaat de memo in op wat andere streamingdiensten aan het doen zijn. De memo leest: "Elke andere grote streamingdienst behalve Apple heeft goedkopere opties die advertenties ondersteunen en met goeie reden: mensen willen graag goedkopere opties".
netflixf1671701243

Netflix overweegt de opties nog

Toch is er nog twijfel of dit wel zo'n goed plan is. De oprichter van Netflix Reed Hastings is ondertussen bang dat iedereen gaat overstappen naar een goedkopere optie zodra deze beschikbaar is. Daardoor zou Netflix op lange termijn nog meer geld kunnen verliezen.
Naast de nieuwe abonnementstrategie is Netflix ook op andere delen van de markt bezig want het Amerikaanse bedrijf wil ook een groter assortiment aan games. Daarover kan je hier meer lezen.

Populair Nieuws