Starfield is nog groter dan verwacht

News
donderdag, 17 augustus 2023 om 17:30
starfield gameplayf1655059377
“Groter is beter”, lijken veel game-ontwikkelaars tegenwoordig te denken. Ook Starfield belooft een enorme game te worden. Hij is zelfs nog veel groter dan verwacht.
De release van Starfield staat voor de deur en er staat spelers een reusachtig avontuur te wachten. Je kunt volop de ruimte-ontdekker uithangen met meer dan 1000 planeten te ontdekken. Je speeltijd zal daardoor flink oplopen, maar de bestandsgrootte van de game helaas ook.
Het blijkt nu zelfs erger dan gedacht. Eerder werd aangegeven dat de game 125 GB in beslag zou nemen, maar inmiddels is de ontwikkeling afgerond en de uiteindelijke grootte is zowel op console als PC groter dan gedacht. Op Xbox valt het nog mee: de download (die je nu al kan starten) is 126 GB.
Maar wie de game op PC gaat spelen moet misschien wat ruimte gaan maken. De Microsoft Store geeft nu namelijk aan dat de game 140 GB in beslag neemt, 15 GB meer dan eerst werd aangegeven. De meeste gaming-PC's hebben daar wel ruimte voor, maar met titels van dit formaat passen er straks nauwelijks acht games op een SSD van een Terabyte.

Starfield nog niet de grootste SSD-vreter

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker dat games over de 100 GB uitkomen. Ook titels als Mortal Kombat 1 en Baldur’s Gate 3 zitten namelijk in die orde van grootte. Star Wars Jedi: Survivor is mogelijk één van de grootste games van het jaar, met 155 GB.

Populair Nieuws