Star Wars Jedi: Survivor is een aanslag op je SSD

News
donderdag, 06 april 2023 om 11:30
star wars jedi survivorf1675242003
Binnenkort kun je eindelijk weer op avontuur met Cal Kestis. Star Wars Jedi: Survivor verschijnt namelijk deze maand en de game belooft veel goeds. Maar hoewel Star Wars-fans blij worden van de game, is je harde schijf of SSD waarschijnlijk minder blij.
Het is geen uitzondering meer als games flink wat ruimte innemen. Voor veel recente titels mag je toch steeds vaker rekenen op iets in de sferen van 80GB. Star Wars Jedi: Survivor verdubbelt dat zo’n beetje.
EA heeft namelijk bekendgemaakt wat de systeemeisen zijn voor de PC-versie van de game en je moet 155GB vrije ruimte hebben. Het wordt aangeraden dat je een SSD gebruikt, maar een harde schijf werkt in principe ook. Dat neemt natuurlijk niet weg dat dit een bijzonder grote eis is. Ter vergelijking: Fallen Order vroeg om 55GB opslag.
Opvallend is dat de verdere eisen voor de game best meevallen. Zowel je processor als je grafische kaart hoeven zeker geen bakbeest te zijn. Maar om de game te installeren kan het dus zijn dat je het één en ander van je schijf moet verwijderen.

Hoeveel opslag vraagt Star Wars Jedi: Survivor op console?

Het is momenteel nog niet bekend hoeveel ruimte de game op consoles inneemt. Vaak is het iets minder, dus spelers op PS5 en Xbox Series X komen er mogelijk goed vanaf. Toch is het aannemelijk dat je ook hier moet rekenen op meer opslagruimte dan gemiddeld.