Starfield pre-load nu beschikbaar

News
donderdag, 17 augustus 2023 om 11:30
starfield artworkf1683633013
Het duurt niet lang meer voor Starfield in de winkel ligt. De game verschijnt op 6 september en kan bovendien al eerder worden gespeeld. Dan is het wel handig als hij geïnstalleerd staat, maar dat kun je vanaf vandaag alvast regelen.
Onlangs ging er al een gerucht dat de pre-load van Starfield ruim een maand van tevoren live zou gaan. Dat bleek niet waar, maar Bethesda heeft nu onthuld wanneer de pre-load wel beschikbaar is. Zet je Xbox maar aan, want je kunt de game vanaf nu downloaden.
Dat heeft er alles mee te maken dat de game nu goud gegaan is. Dat wil zeggen dat alle ontwikkeling die voor release klaar moet zijn is afgerond en dat hij dus digitaal verspreid kan worden. Ook kan de fysieke versie naar de pers, maar die kun je natuurlijk niet pre-loaden.

Wanneer is de Starfield pre-load op PC?

Voor wie de game via Steam gaat spelen is er overigens nog geen pre-load beschikbaar. Die komt er wel, maar dat is wel een aardig stukje later dan op Xbox. Op PC kun je de game vanaf 30 augustus downloaden, een dag voordat de early access begint.
Als je van plan bent om Starfield op dag één te spelen is het trouwens handig om inderdaad gebruik te maken van de pre-load. Je moet namelijk rekenen op een bestandsgrootte van 125 GB. Zelfs met snel internet kan die download een aardig tijdje duren, dus het is fijn als het al gedaan is op de dag dat je de game kan gaan spelen.

Populair Nieuws