Baldur's Gate 3 neemt enorm veel ruimte in, maar krijgt geen preload

News
dinsdag, 01 augustus 2023 om 15:30
baldurs gate 3 headingf1690885752
RPG-fans kijken al een lange tijd uit naar de release van Baldur’s Gate 3 en deze week is het eindelijk zover. De nieuwe game van Larian Studios neemt alleen wel veel ruimte en krijgt geen preload.
Het is al bijna drie jaar geleden dat de Early Access-versie van Baldur’s Gate 3 uitkwam. Sinds oktober 2020 hebben spelers een voorproefje kunnen krijgen in de eerste Act van de RPG en dat heeft voor veel enthousiasme gezorgd. Spelers kunnen dan ook niet wachten om met de volledige game aan de slag te gaan.
Vanaf 17:00 Nederlandse tijd komt Baldur’s Gate 3 uit op Steam, maar dat betekent niet dat je meteen met de game aan de slag kan gaan. Via een Community Update heeft het Belgische Larian Studios laten weten dat de game geen preload krijgt en bovendien een file size heeft van 122GB.
Heb je de eerste Act gespeeld via de Early Access-versie, dan kan je helaas niet verder met die save file. Alle saves zijn niet compatibel met de volledige game van Baldur’s Gate 3. Volgens Larian Studios is er alleen zoveel veranderd ‘dat het waard is om de game opnieuw te beginnen’.

Grote schoenen om te vullen

Zoals de titel verklapt gaat Baldur’s Gate 3 verder waar Baldur’s Gate 2 is gestopt, de legendarische game van BioWare uit 2000. Het stokje wordt nu dus overgenomen door Larian Studios, dat eerder hoge ogen heeft weten te gooien met de isometrische RPG’s Divinity Original Sin en het vervolg.
Net zoals de eerder Baldur’s Gate games is Baldur’s Gate 3 gebouwd op de fundering van Dungeons & Dragons. Liefhebbers van de bekende pen and paper game zullen dus de meeste elementen herkennen, van de rassen en klassen tot aan spreuken, acties en de grote mate van vrijheid.
PS5-spelers moeten iets later wachten op de release van Baldur’s Gate 3. Op dat platform komt de RPG uit in september. Xbox-spelers moeten mogelijk wachten tot 2024.