Star Wars-ster niet uit het veld geslagen door controverse

News
dinsdag, 09 april 2024 om 14:30
Er is al een tijdje geen nieuwe Star Wars-film in de bioscoop geweest. De franchise houdt zich momenteel vooral bezig met Disney+ series, maar dat gaat in de komende jaren veranderen. Eén van de films die relatief snel moet verschijnen is er een over Rey, in de tijd na The Rise of Skywalker.
Daarvoor komt Daisy Ridley terug om Rey te spelen, een beslissing die voor de actrice niet heel moeilijk was. Ze vertelt Empire dat ze niet meteen ja zei op de film, maar dat ze het aanbod om zoveel tijd te nemen als ze nodig had voor het besluit niet nodig had. Dit terwijl de sequel trilogy waarin ze de hoofdrol speelde voor veel controverse zorgde.
Wat Ridley betreft weegt dat niet op tegen het feit dat er ook veel kijkers zijn die wel van de films hebben genoten. Dat is voor haar iets bijzonders om een onderdeel van te zijn. Ze heeft er zelf ook altijd van genoten om in de films te spelen en is er nu ook weer enthousiast over, anders had ze geen ja gezegd.

Daisy Ridley ziet star Wars met andere ogen

Toch ziet Ridley haar terugkeer anders dan de eerste keer dat ze Rey speelde. Ze voelt zich volwassener dan toen ze gecast werd in The Force Awakens. Voor haar persoonlijk is er veel veranderd en op professioneel vlak heeft ze veel meer ervaring. Zodoende voelt het voor de actrice meer alsof de rol echt van haar is.
De Rey-film is momenteel één van de eerste Star WArs-films die in de bioscoop komt. Hij wordt wel voorgegaan door een ander project, namelijk The Mandalorian & Grogu. Voor die film staat nu een releasedatum in mei 2026.
Het duurt dus nog ongeveer twee jaar voor er weer Star Wars op het witte doek te zien is. In de tussentijd is er wel veel te zien op Disney+. The Bad Batch is over een paar weken afgelopen en daarna volgt Tales of the Empire. Deze zomer komt er ook een serie in het High Republic-tijdperk, genaamd The Acolyte.