Daisy Ridley zegt geen controle te hebben over Star Wars-beslissingen

News
woensdag, 31 januari 2024 om 17:00
star wars the rise of skywalker st 2 jpg sd low copyright 2019 ilm and lucasfilm ltd all rights reservedf1575319703
Daisy Ridley schitterde als Rey in de Star Wars sequels. Voor de films kreeg de actrice alleen ook veel kritiek, vanwege bepaalde keuzes voor haar personage. Ridley zegt alleen geen controle te hebben gehad over de beslissingen.
De Star Wars-films hebben al voor meerdere acteurs hun grote doorbraak betekend. Dat was ook het geval voor Daisy Ridley. Voordat ze als Rey verscheen had ze een paar rollen gespeeld, maar met de hoofdrol in de nieuwe Star Wars-trilogie was ze in één klap wereldberoemd.
Voor haar debuut in The Force Awakens kreeg de actrice veel lof, maar na The Last Jedi en The Rise of Skywalker kwam ze ook onder vuur te liggen door fans. Dat kwam met name door een aantal veranderingen voor haar personage, zoals de bloedlijn van Rey.
In de Happy Sad Confused Podcast laat Ridley weten dat ze helaas geen controle had over de beslissingen. Het was simpelweg haar taak om uit te voeren wat er in het script stond.

“De beslissing ging mijn salaris te boven. Ik zeg de woorden, doe het ding. Ik hou van de versie waarin je kunt zijn wie je maar wilt, maar ik hou ook van de versie waarin je fouten kunt rechtzetten en niets kunt doen aan wat je overkomt.”

Nieuwe Star Wars-film over Rey

Volgens Ridley is de respons die ze heeft gekregen op de film ‘nog steeds verontrustend’. De actrice wil namelijk de fans zo blij mogelijk maken, maar de laatste twee films waren ‘erg verdeeld’.
The Rise of Skywalker is in ieder geval niet de laatste film waarin we Rey zullen zien. Ridley zal de rol namelijk opnieuw spelen in een aankomende Star Wars-film die wordt geregisseerd door Sharmeen Obaid-Chinoy.